Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Snowapple: Wrong Feet

Jazz vol Caribische en Zuid-Afrikaanse invloeden, als ode aan de legendarische Sean Bergin.

Snowapple: Wrong Feet

Data
za 30 sep20:30 - 22:00
Locatie
Bimhuis
Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam
toon in Google Maps

Leading ladies

De drie zangeressen van Snowapple zetten de toon in deze grote, internationale groep met musici uit onder meer Senegal, Mexico, Zuid-Afrika en Schotland. Zij spelen songs van het nieuwe album van Snowapple, Wrong Feet, dat opgedragen is aan jazzmusicus Sean Bergin (1948-2012). Zijn aanstekelijke melodieën hebben geleid tot nieuwe muziek van de leden van Snowapple: Una Bergin (dochter van Sean), Laurien Schreuder en Laura Polence.

Wrong Feet neemt je mee in de speelse, absurdistische en humoristische wereld van deze drie leading ladies. Saxofonist en fluitist Sean Bergin groeide op in Durban, Zuid-Afrika en maakte naam in de internationale jazz vanuit Amsterdam. Hij combineerde de muziek uit zijn jeugd met typisch Nederlandse improvisatiemuziek. Zang en theater waren belangrijke elementen in zijn werk. Voor Wrong Feet vormde Snowapple een groep rond een aantal musici die Sean Bergin gekend hebben.

Snowapple’s muziek wordt gekenmerkt door eigenzinnige arrangementen en kan omschreven worden als folk-avant-garde-pop-cumbia met een punkrandje.

Snowapple: Wrong Feet

Data
za 30 sep20:30 - 22:00
Locatie
Bimhuis
Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam
toon in Google Maps