Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Slotconcert Krashna Musika

Krashna Musika, hét studentenorkest en -koor van Delft, voert op 7 juli een concert uit met Pools en Tsjechisch programma om haar tournee naar Krakau en Praag af te sluiten. Onder leiding van Ruben de Grauw en Stijn Berkouwer zal Krashna in de Zuiderkerk zowel klassiekers van bijvoorbeeld Smetena en Haydn als onbekendere werken ten gehore te brengen, met als resultaat een zeer divers repertoire!

Slotconcert Krashna Musika

Data
zo 7 jul16:00 - 18:00
Locatie
Zuiderkerk
Zuiderkerkhof 72
1011 WB Amsterdam
Toon in Google Maps
Contact
Volg ons

Repertoire

Het soms feestelijke, dan weer dramatische, maar ook mythische repertoire biedt de luisteraar de kans om Krashna’s reis vanuit Amsterdam te herbeleven. Het programma varieert sterk in bekendheid. Vlatva, beter bekend als de Moldau, is de onmisbare klassieker van Smetena die een muzikale vertaling geeft van de rivier die door de grote Tsjechische steden stroomt. Joseph Haydn, één van de meest gevierde componisten in Europa, componeerde het triomfstuk Te Deum. Dankzij de unisono-lijnen in het koor en de opening in de toonsoort C-groot neemt het een zeer feestelijke toon aan. Aan de andere kant is Krashna op zoek gegaan naar minder bekende stukken om de muzikale horizon van de luisteraar te verbreden. Lady Godiva van Vítězslav Novák, Bianca da Molena van Mieczysław Kar��owicz en Mona Lisa Gioconda van Ludomir Różycki zijn verhalende orkeststukken die de luisteraar meenemen naar andere landen en tijden. De mis Missa Sancti Josephi creëert met solistenkwartetten en barokke fuga’s bijzondere dynamiek, waardoor het moeilijk te geloven is dat Josef Elsner buiten Polen onbekend is.

Krashna Musika: Het leukste studentenorkest van Nederland!

Krashna Musika is hét studentenmuziekgezelschap van de TU Delft. Wekelijks repeteren orkest en koor op maandag- en woensdagavond onder leiding van dirigenten Stijn Berkouwer (orkest) en Ruben de Grauw (koor). Afgelopen zomer heeft Krashna zelfs de verkiezing “Het Leukste Studentenorkest van Nederland” van de Avrotros gewonnen! Met veel enthousiaste en getalenteerde leden is Krashna in staat om op het gebied van muziek prachtige concerten uit te voeren. Sinds april zijn zowel koor- en orkestleden druk bezig met het instuderen van het tourneerepertoire.

Slotconcert Krashna Musika

Data
zo 7 jul16:00 - 18:00
Locatie
Zuiderkerk
Zuiderkerkhof 72
1011 WB Amsterdam
Toon in Google Maps
Contact
Volg ons