Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Concerten

Singersongwriters - Drie optredens op één avond

Het Plein presenteert: '3 Singer Songwriters', met Damned & Dirty, de ex-voetballer Björn van der Doelen en Rose Marin.

Singersongwriters - Drie optredens op één avond

Speeldata
zaterdag 1 april 2023 om 20:00

The Damned and Dirty

The Damned and Dirty is een van de meest opwindende en innovatieve acts in de roots-traditie. Ze leggen de nadruk op pakkende nummers met afwisselend donkere en scherpe teksten met een flinke emmer soul. De sound is in alle opzichten rauw en dwingend. Hun Engels is Amerikaans alsof het daar thuishoort. Deze avond brengen Kevin de Harde en Micha Sprenger van Damned and Dirty een akoestische sessie.

Björn van der Doelen

Voormalig profvoetballer Björn van der Doelen (PSV, Standaard Luik, FC Twente en NEC Nijmegen) stopte nog voor z’n 30ste met voetballen om o.a. muziek te gaan maken. Inmiddels is hij gepokt en gemazeld en na het uitkomen van z’n laatste album “Na ons de zondvloed” alweer zes albums verder. Van der Doelen noemt zichzelf met een knipoog de parel van Brabant. Hij houdt zijn luisteraars graag een spiegel voor in zijn echte, oprechte, soms een bietje ongemakkelijke maar bovenal goudeerlijke verhaaltjes.

Rose Marin

De woorden op papier zetten, is voor Rose Marin de enige manier om haar verhaal te vertellen. Ze uit haar gevoel in verborgen boodschappen en scherpe metaforen, waarbij herkenbare situaties in ieders eigen verbeelding tot leven komen. Haar meest persoonlijke verhalen en gedachten zet ze om tot oprechte songs, waarbij je wordt geconfronteerd met de onverwachte waarheid. In deze betoverende blend van country, pop en haar Zuid-Afrikaanse roots, neemt ze je mee op een dynamische reis door het leven.

Singersongwriters - Drie optredens op één avond

Speeldata
zaterdag 1 april 2023 om 20:00