Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Severin von Eckardstein speelt bijzonder programma

Severin von Eckardstein staat bekend om zijn diverse en brede repertoirekeuze en zijn programma deze donderdag in De Waalse Kerk is dan ook alles behalve conventioneel. Dit concert is onderdeel van De Bösendorfer Series.

Severin von Eckardstein speelt bijzonder programma

Data
do 16 nov20:15 - 22:15
Locatie
De Waalse Kerk
Walenpleintje 159
1012 JZ Amsterdam
toon in Google Maps

Een verhalenverteller aan de piano

Zo begint de avond met een onvoltooide pianosonate van Schubert, en horen we zijn eigen bewerking van Richard Strauss’ orkestrale toongedicht Tod und Verklärung. Na de pauze laat Von Eckardstein de piano zingen in twee kortere Russische werken, Rachmaninovs lied The Muse dat uit dezelfde set komt als zijn bekende Vocalise, en een deel uit de set Fairy Tale van de laatromanticus Nicolai Medtner.

De complete Impromptu’s van Chopin sluiten dit bijzondere programma af. Geschreven voor de intimiteit van de Franse salon, komen deze prachtige werken prachtig uit de verf in de intieme setting van onze kerk en zijn daarmee een gedroomde afsluiter. Wil je kaarten kopen voor dit concert, maak gebruik van de ticketlink.

Over Severin von Eckardstein

Sinds het winnen van het Koningin Elisabeth Concours in Brussel in 2003 heeft Severin von Eckardstein een grote, internationale carrière opgebouwd en heeft inmiddels wereldwijd zijn naam gevestigd. Hij heeft op vele grote concertpodia gespeeld, zo was hij ook regelmatig te gast in de serie Meesterpianisten in het Concertgebouw. Hij reist de wereld rond en speelt op internationale muziekfestivals en soleert bij toonaangevende orkesten, zoals Het Koninklijk Concertgebouworkest. Severin von Eckardstein heeft meerdere CD opnames gemaakt die internationaal door de pers geprezen worden. Zijn album met werken van Dupont en Debussy won een Diapason d���Or.

Naast zijn solocarrière, speelt Von Eckardstein ook graag kamermuziek en formeert hij regelmatig eigen muziekensembles waarmee hij op tournee gaat, bestaande uit zowel jong, opkomend talent als gevestigde namen, zoals o.a. Quirine Viersen en Isabelle van Keulen. Severin von Eckardstein werd in 1978 geboren in Düsseldorf en begon met pianospelen toen hij 6 jaar oud was. Hij studeerde piano aan het conservatorium Berlijn, waarna hij zijn studie voltooide aan de Internationale Piano Academy Lake Como in Itali��. Daarnaast volgde hij masterclasses bij onder andere Alfred Brendel, Alicia de Larrocha, Leon Fleisher en Menahem Pressler. Von Eckardstein geeft nu zelf ook regelmatig masterclasses aan jong, veelbelovend talent in onder andere Zuid-Korea, Finland, Duitsland, België en Nederland.

Over de Bösendorfer Series

De Bösendorfer Series is een serie intieme pianorecitals in De Waalse Kerk, waarin negen toppianisten schitteren achter de prachtige Bösendorfer Imperial Grand vleugel. Dit seizoen kunt verwelkomen wij verder nog: Nathalia Milstein (14 dec), Frank Braley (18 jan), Duo Pleyel (15 feb), Ralph van Raat (21 mrt), Lestari Scholtes (11 apr) en Marietta Petkova (9 mei).

Severin von Eckardstein speelt bijzonder programma

Data
do 16 nov20:15 - 22:15
Locatie
De Waalse Kerk
Walenpleintje 159
1012 JZ Amsterdam
toon in Google Maps