Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Serenade aan de Vrienden

Concertvrienden bestaat 90 jaar en om dit te vieren nodigen we je graag uit voor de 'Serenade aan de Vrienden' op 22 juni in Het Concertgebouw. Deze avond staat natuurlijk in het teken van de liefde voor muziek. Musici van het Concertgebouworkest spelen niet één maar 2 serenades na een feestelijke aftrap van de avond. Bovendien zullen de foyers gevuld zijn met muziek én organiseren we een Vriendentombola, waarbij je bijzondere prijzen kunt winnen. Let op: dit concert is alleen toegankelijk voor Concertvrienden.

Serenade aan de Vrienden

Data
za 22 jun20:15 - 21:45
Locatie
Het Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
toon in Google Maps

Het verjaardagsprogramma

De naam van dit concert heet niet voor niets Serenade aan de Vrienden. Een serenade is een muziekstuk dat wordt voorgedragen aan iemand als eerbetoon. Speciaal voor Vrienden spelen musici van het Concertgebouworkest deze avond twee serenades.

Mozarts Serenade nr. 10 ‘Gran Partita’

De Tiende serenade ’Gran Partita’ voor 12 blazers en contrabas behoort tot Mozarts beroemdste werken. Zijn voorliefde voor blaasmuziek steekt hij hier niet onder stoelen of banken. Hij weet wat de blazers graag spelen en beloont ze met muziek die hen uitdaagt het uiterste te geven.

Dvořáks Serenade voor strijkorkest

De licht melancholieke basis van dit werk blijft altijd transparant en hoopvol klinken. De ‘wolkenloze’ sfeer van een warme zomeravond is boeiend van begin tot eind. Een werk dat geliefd is bij musici en publiek.

Na afloop blijven de bars open in de foyers en klinkt er live muziek. Ook is er een speciale Vriendentombola in de Spiegelzaal met mooie prijzen vanuit Het Concertgebouw en Concertgebouworkest. Hierover volgt later meer informatie.

Om hun Vrienden te bedanken, geeft Het Concertgebouw je graag de mogelijkheid om gratis een vriend mee te brengen naar deze avond.

Serenade aan de Vrienden

Data
za 22 jun20:15 - 21:45
Locatie
Het Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
toon in Google Maps