Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Concerten

Rootsriders in P60

1973 was het jaar van de internationale doorbraak van Bob Marley, de onbetwiste reggaekoning, met het album Catch A Fire. Rootsriders, die al jaren een van de bekendste Bob Marley-tributebands ter wereld zijn, zetten 50 jaar na die doorbraak dit iconische album nog eens extra in de spotlights waarmee de band eens te meer laat horen waarom ze the best Marley tribute band in the world zijn in de afgelopen 17 jaar. (BBCRadio)

Rootsriders in P60

Locatie
Poppodium P60
Stadsplein 100
1181 ZM Amstelveen

Bob Marley

Met zijn broeierige en opzwepende ritmes, zijn sociaal ontroerende teksten en een boodschap van universele liefde groeiden Bob Marley en zijn begeleidingsband The Wailers dat decennium uit tot een van de grootste smaakmakers uit de muziekgeschiedenis. Veel te jong, hij was pas 36, hij stierf in 1981 aan de gevolgen van kanker, desondanks liet hij een zeer omvangrijk en indrukwekkend oeuvre na.

Rootsriders is ooit opgericht ter gelegenheid van het 25-jarig overlijden van Bob Marley en de band is door de jaren heen een vaste waarde geworden in het Nederlandse livecircuit. Zangers Giovanca Ostiana en Shirma Rouse, evenals voormalig nummer twee van The Voice Mitchell Brunings, wiens blinde auditie van - natuurlijk - een nummer van Marley wereldwijd viraal ging, zijn bekende voormalige leden. De huidige zanger Mo Ali werd via sociale media gevonden in Soedan.

De band bereikte begin 2022 de finale van het SBS6-programma 'The Tribute, Battle of the Bands'. Als beloning trad de band op 7 mei van dat jaar op in een uitverkochte Ziggo Dome, samen met de 3 andere finalist van het programma.

Rootsriders in P60

Locatie
Poppodium P60
Stadsplein 100
1181 ZM Amstelveen