Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Concerten

Rocking Space in Planetarium Artis

Deze educatieve muziekshow brengt je nieuwe ruimtekennis en laat je achter in een galactische stemming vol goeie vibes. Engels gesproken.

Rocking Space in Planetarium Artis

Speeldata
woensdag 10 mei 2023 om 20:00

Confrontatie aan tussen wetenschap en muziek

Starend in de eindeloze diepte van de Melkweg droom je weg op de tonen van Pink Floyd, David Bowie en The Byrds gespeeld door een live band. Tussendoor vertelt Tommaso Ghidini van het European Space Agency (ESA) de bijzonderste verhalen over ruimtemissies. En dat allemaal onder het sterrendak van Planetarium Amsterdam in Artis. Ghidini, Head of Mechanical Department ESA/ESTEC, is een super expert op het gebied van Europese ruimtemissies. The band RAB4 is een beroemd kwartet dat al twaalf jaar een rockband vormt die rock ’n roll klassiekers vermengt met eigen nummers. Opgericht in Italië bij band leader Pezzani, RAB4 is al jaren on the road op alle grote Europese podia en daarbuiten.

'Professor' Ghidini en 'gewone man' Pezzani gaan een vertederende confrontatie aan tussen wetenschap en muziek. Vrijelijk associërend en geïnspireerd door een aantal wereldberoemde muzikanten, proberen zij het onderliggende thema te vinden van de menselijke zoektocht binnen de creativiteit en vooral de muziek. Het evenement wordt georganiseerd door het Instituut van Italiaanse cultuur in Amsterdam. Toegang is gratis! Meld je nu aan via de reserveerlink.

Rocking Space in Planetarium Artis

Speeldata
woensdag 10 mei 2023 om 20:00