Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Robben Ford meets Licks & Brains

De Amerikaanse meestergitarist Robben Ford speelt in samenwerking met de soul/funk/jazz/groove-bigband genaamd Licks & Brains op 9 maart in BIMHUIS.

Robben Ford meets Licks & Brains

Data
za 9 mrt20:30 - 22:00
Locatie
Bimhuis
Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam
toon in Google Maps

Robben Ford en Licks & Brains

Onder gitaarliefhebbers is Robben Ford een absolute legende, een maestro van de blues die open staat voor jazz, rock en soul. Nu gaat hij een unieke samenwerking aan met de Nederlandse XL-band Licks & Brains. Samen verkennen zij nieuwe wegen, zonder de emotionele vonk van de blues te verliezen. Op het programma staan nummers van het recente album Pure van Robben Ford, gearrangeerd door bandleider Rolf Delfos (Artvark, Jazzinvaders) en Erwin Hoorweg (Houdini’s, Jazzinvaders).

Bluesfanaat

Robben Ford is een van de hoogst gewaardeerde gitaristen van zijn generatie. Hij groeide op in Californië als bluesfanaat. In de jaren zeventig gaf hij vorm aan de nieuwe jazzrock-stroming en werkte hij samen met legendes als Joni Mitchell, George Harrison en Steely Dan. Medio jaren tachtig maakte hij deel uit van de band van Miles Davis. Verder speelde hij met onder anderen Bonnie Raitt, Mavis Staples, Michael McDonald, John Scofield, Keb Mo, Larry Carlton en Bob Dylan. Blues bleef de kern van zijn spel, waarbij hij de songstructuren en klankkleuren van vele andere stijlen verkende.

Robben Ford meets Licks & Brains

Data
za 9 mrt20:30 - 22:00
Locatie
Bimhuis
Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam
toon in Google Maps