Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Concerten

Rising Stars: Aris Quartett

Dit concert is onderdeel van ons seizoen thema “Hemelbestormers”. Met Hemelbestormers richten we de blik op de aanstormende generatie topmusici. Zij presenteren zich met vernieuwende programma’s, vaak op persoonlijke wijze. Vanavond is dat Aris Quartett zij staan op het podium van de Kleine Zaal van het Koninklijk Concertgebouw. Het Duitse Aris Quartett werd gevormd op de middelbare school. Eerste violiste Katharina Wildermuth vertelt: ‘We zijn samen opgegroeid. Niet alleen als musici, ook als mensen.’

Rising Stars: Aris Quartett

Speeldata
woensdag 19 april 2023 om 20:15
Locatie
Het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam

Aris Quartett

Ze studeerden allemaal in Frankfurt am Main toen ze besloten een strijkkwartet te vormen. Tieners waren ze nog. ‘Eigenlijk is dat heel goed voor een strijkkwartet. Als je zo jong bent als wij waren, staat er nog niet zoveel druk op’, vertelt eerste violiste Katharina Wildermuth van het Aris Quartett. Na ruim tien jaar als kwartet mogen ze nu op tournee als Rising Stars. ‘Ons internationaal presenteren, en in al die prachtige zalen spelen, is voor ons heel belangrijk.’ Het Aris Quartett is voorgedragen voor Rising Stars door de Elbphilharmonie Hamburg en het Konzerthaus Dortmund.

Rising Stars

In Rising Stars hoor je de grootste jonge talenten, geselecteerd door de meest prestigieuze Europese concertzalen. Zij gaan op tournee langs de belangrijkste muzieksteden. De zes laureaten presenteren zich elk met een eigen concert in de Kleine Zaal. De keuze is zéér gevarieerd. De Oekraïense violiste Diana Tishchenko voert onder meer Beethovens Kreutzersonate uit. Percussioniste Vanessa Porter brengt een programma waarin stilte een grote rol speelt. Daarnaast hoort u saxofoniste Jess Gillam, blokfluitiste Lucie Horsch en bariton James Newby.

Rising Stars: Aris Quartett

Speeldata
woensdag 19 april 2023 om 20:15
Locatie
Het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam