Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Requiem Mozart en Kõrvits

Estse religieuze bevlogenheid en Mozarts tijdloze zwanenzang uitgevoerd door Symfonieorkest Vlaanderen en het Ests Filharmonisch Kamerkoor in het Muziekgebouw. Ben jij er ook bij op 1 maart?

Requiem Mozart en Kõrvits

Data
vr 1 mrt20:15 - 22:00
Locatie
Muziekgebouw aan 't IJ
Piet Heinkade 1
1019 BR Amsterdam
Contact

Kristiina Poska: Vrouwelijke dirigent in de schijnwerpers met Ests Filharmonisch Kamerkoor

De Estse dirigente Kristiina Poska behoort tot de lichting jonge vrouwen die nadrukkelijk een plek opeist in de traditioneel door mannen gedomineerde dirigentenwereld. Sinds 2019 is ze chef-dirigent van het Symfonieorkest Vlaanderen dat vanuit Gent alle belangrijke Vlaamse concertzalen bespeelt. Samen met het befaamde Ests Filharmonisch Kamerkoor voert het orkest een religieus bevlogen werk van haar landgenoot Tõnu Kõrvits en Mozarts tijdloos mooie Requiem uit.

Ests-Mozart Harmonie

Kõrvits componeerde een intiem en introspectief werk dat bouwt op de lange traditie van Estse religieuze hymnen en de volksmuziek van zijn land. Welluidende, direct rakende muziek vol archaïsche melodiebuigingen die mooi contrasteert met Mozarts grootse zwanenzang. De Oostenrijkse componist Franz Xaver Süssmayr voltooide het Requiem magistraal in de geest van zijn tragisch, jong gestorven leermeester. 

Requiem Mozart en Kõrvits

Data
vr 1 mrt20:15 - 22:00
Locatie
Muziekgebouw aan 't IJ
Piet Heinkade 1
1019 BR Amsterdam
Contact