Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Requiem Fauré door Laurens Collegium Rotterdam

Het Rotterdamse Laurens Collegium onder leiding van Wiecher Mandemaker brengt op woensdag 3 juli een programma rondom het Requiem van Fauré in de Amsterdamse Westerkerk. Organist Hayo Boerema begeleidt het Laurens Collegium op het beroemde Duyschot orgel.

Requiem Fauré door Laurens Collegium Rotterdam

Data
wo 3 jul20:00 - 21:15
Locatie
Westerkerk Amsterdam
Prinsengracht 281
1016 GW Amsterdam
Toon in Google Maps

Laurens Collegium

Het Laurens Collegium, onderdeel van Laurens Vocaal, is het beroepskoor van Rotterdam en staat bekend om zijn veelzijdige, energieke uitvoeringen van hoog niveau. “Het koor zong virtuoos en met overgave, en was daarbij woordelijk verstaanbaar.” (NRC) Het kamerkoor staat onder leiding van Wiecher Mandemaker.

Het Laurens Collegium zingt om de samenleving te doen stralen. Daarom bracht het diverse opnames uit die belangrijke gebeurtenissen en periodes in stad en land markeren, zoals de Tweede Kamerverkiezingen, de Passietijd en de herdenking op 4 mei. Ook richt het koor zich op andere aansprekende thema’s, bijvoorbeeld de natuur. Zo bracht het koor de cd/dvd-box Die Schöpfung uit. Ook presenteerde het in 2018 een vogelconcert in samenwerking met Natuurmonumenten, waarop in 2019 een passend vervolg kwam in de Internationale Koorbiënale.

Graag laat het Laurens Collegium zich verder inspireren door samen te werken met het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Koninklijk Concertgebouworkest, het Orkest van de Achttiende Eeuw en het Residentie Orkest. Het koor kijkt terug op succesvolle projecten onder leiding van dirigenten als Frans Brüggen, Jaap van Zweden en Marcus Creed.

Het koor werkt graag samen met Laurensorganist Hayo Boerema in de Laurenskerk. Ook is het een graag geziene gast in de Doelen en op de andere Nederlandse podia, zoals het Concertgebouw, Muziekgebouw aan ’t IJ, de Dr Anton Philipszaal, Vredenburg, De Vereeniging en Musis Sacrum.

Westerkerk Amsterdam

Woensdag 3 juli, 20:00 uur

Kaarten: €12,50

Requiem Fauré door Laurens Collegium Rotterdam

Data
wo 3 jul20:00 - 21:15
Locatie
Westerkerk Amsterdam
Prinsengracht 281
1016 GW Amsterdam
Toon in Google Maps