Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Remy van Kesteren - Muses

Remy van Kesteren is de meest veelzijdige harpist van Nederland die zijn eigen klankwerelden schept met een mix van onder andere neoklassiek, elektronische muziek en jazz. Met Het Koninklijk Concertgebouw onder andere werk van zijn nieuwe album 'Muses', waarop hij nummers 'herwerkt' van bands en artiesten die hem geïnspireerd hebben, van Radiohead tot Sibelius.

Remy van Kesteren - Muses

Data
za 9 dec20:15 - 21:45
Locatie
Het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
toon in Google Maps

Remy van Kesteren

Harpist Remy van Kesteren schept met zijn composities zijn eigen wereld: een mix van neoklassieke minimal, elektronische muziek, alternatieve, jazz- en wereldinvloeden, waarbij de grenzen tussen genres vervagen. Zijn opleiding tot klassiek harpist begon in Utrecht, en leidde via Parijs naar Amsterdam, waar hij 'summa cum laude' zijn diploma haalde. Maar Remy wilde meer dan het spelen van het klassieke repertoire, en hij begon met het uitbrengen van zijn eigen composities. Net zo veelzijdig als zijn repertoire zijn de podia waar hij optreedt. In Het Concertgebouw is hij een graag geziene gast, maar ook stond Remy op festivals als Mysteryland en Down The Rabbit Hole en verzorgde hij het voorprogramma van DI-RECT & Residentie Orkest tijdens hun uitverkochte shows in onder andere AFAS LIVE.

Muses

Remy van Kesterens nieuwe album Muses is vernoemd naar de negen geïnspireerde Muzen uit de oude Griekse mythologie. Remy verkent zijn eigen muzikale inspiraties door middel van negen componisten die een grote invloed hebben gehad op zijn muzikale reis. Hij vertelt: 'Voor deze plaat heb ik ervoor gekozen om een aantal nummers te herwerken van enkele van mijn favoriete bands en artiesten zoals Aphex Twin, Radiohead, Kendrick Lamar, Bon Iver en Sibelius. Het combineren van mijn harp en zijn rijke erfenis met muzikale werelden waar het instrument totaal onbekend is, werpt een nieuw licht op deze muzikale juweeltjes. Dit verrijkt het palet van de harp, een instrument dat ooit beperkt was tot alleen klassieke muziek maar nu genrevrij is en klinkt zoals je het nog nooit eerder hebt gehoord'.

Remy van Kesteren - Muses

Data
za 9 dec20:15 - 21:45
Locatie
Het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
toon in Google Maps