Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Concerten

Reich/Richter Asko|Schönberg

LET OP: Dit concert is uitverkocht. Wil je toch nog kaarten proberen te bemachtigen schrijf je in voor de wachtlijst. Het Minimal Music Festival (MMF) opent met de hypnotiserende audiovisuele ervaring Reich/Richter in het Muziekgebouw aan 't IJ.

Reich/Richter Asko|Schönberg

Speeldata
woensdag 12 april 2023 om 20:15
Locatie
Muziekgebouw aan 't IJ
Piet Heinkade 1
1019 BR Amsterdam

Dit krijg je als twee verschillende disciplines hun krachten bundelen

Twee van de grootste levende kunstenaars in hun eigen disciplines bundelen hun krachten: Steve Reich, grondlegger van minimal music en een vaste waarde in het MMF, en Gerhard Richter, die tot de top van de naoorlogse beeldende kunst behoort. De première van het werk in New York in 2019 was een triomf. Scenograaf Theun Mosk, gastcurator van het vorige MMF, ontwerpt voor de eerste Nederlandse uitvoering een uniek decor dat bezoekers helemaal onderdompelt.

Voor de filmcomponent werkte Richter nauw samen met cineast Corinna Belz, die Richters schilderijen tot leven brengt op bewegend beeld. Je ziet hoe kleurexplosies tot horizontale strepen evolueren en omgekeerd, via een procedé van delen, spiegelen en herhalen. Reich hanteert dezelfde techniek in zijn partituur, die teruggrijpt op zijn systematische succeswerken uit de jaren 70. De muzikale uitvoering is in de best mogelijk handen bij sterpercussionist Colin Currie en ensemble in residence Asko|Schönberg. Het ensemble buigt zich ook over Reichs klassieker Four Organs uit 1970.

LET OP: Voor dit concert is een wachtlijst en daarvoor kun je inschrijven via het online formulier.

Reich/Richter Asko|Schönberg

Speeldata
woensdag 12 april 2023 om 20:15
Locatie
Muziekgebouw aan 't IJ
Piet Heinkade 1
1019 BR Amsterdam