Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Concerten

Play/Space in de Amstelkerk

Een speelse en interactieve muziekvoorstelling, waarbij nieuw gecomponeerde muziek en improvisatie gecombineerd worden, en het publiek de muziek kan beïnvloeden. Speel met ons mee!

Play/Space in de Amstelkerk

Speeldata
woensdag 19 april 2023 om 20:15
Locatie
Amstelkerk
Amstelveld 10
1017 JD Amsterdam

Play / Space

is een nieuw werk van Wilma Pistorius voor panfluiten en blokfluiten, dat de grens opzoekt tussen compositie en improvisatie, formeel en informeel. Waar ontmoeten ze elkaar, en waar is het breekpunt? Door gecomponeerde en geïmproviseerde elementen te combineren, schept het stuk ruimte voor gezamenlijke creatieve ingevingen. De muziek wordt een interactie, niet alleen tussen de musici en de geest van de componist, maar ook tussen de uitvoerenden en het publiek. Door spontane reacties van zowel luisteraars als musici, ontsnapt de muziek van de geschreven noten en wordt het een gesprek.

Het stuk is bij elke uitvoering anders: niet alleen variëren de improvisaties met de ingevingen en inspiratie van de musici, maar ook worden deze beïnvloed door de locatie en het publiek. Nieuwe creatieve beslissingen moeten bij iedere uitvoering worden genomen, sommigen in “real time” Dit brengt verrassingen en nieuwsgierigheid naar de bekende ervaring van het schrijven, uitvoeren en horen van een muziekstuk. Door de musici en het publiek een zekere mate van controle te geven over het stuk, wil Pistorius een ervaring creëren die minder formeel is en meer menselijk; met minder perfectie en meer vrijheid.

Play/Space in de Amstelkerk

Speeldata
woensdag 19 april 2023 om 20:15
Locatie
Amstelkerk
Amstelveld 10
1017 JD Amsterdam