Persoonlijke noot - Boris Giltburg
In Persoonlijke noot brengen topsolisten de mooiste kamermuziek, doorsneden met informele verhalen. Vandaag speelt Boris Giltburg twee schitterende sonates van Rachmaninoff en Liszt. Grandioze werken, die de laatromantiek afsluiten en inluiden.
Persoonlijke noot - Boris Giltburg
Liszt en Rachmaninoff
Pianist Boris Giltburg heeft zijn hart verpand aan de muziek van Liszt en Rachmaninoff. Beide componisten voerde hij veelvuldig uit, en hij legde hun werk vast op cd. Het gezaghebbende tijdschrift Gramophone rept bij Giltburgs Rachmaninoff-vertolkingen van het samengaan van hart en geest, een onberispelijke techniek en een diepe liefde voor een van de grootste componist-pianisten van de twintigste eeuw. In Giltburgs 'Persoonlijke noot' komen de pianovirtuozen Liszt en Rachmaninoff samen.
Persoonlijke Noot
In Persoonlijke Noot brengen topsolisten de mooiste kamermuziek, doorsneden met informele verhalen. Met heel veel sonates, van oudsher de meest intense muziekdialoog. De beide werken van vanavond worden door musicologen in verband gebracht met de Fausttragedie van Goethe. Rachmaninoff heeft die inspiratiebron zelf genoemd, Liszt heeft zich er niet over uitgelaten, maar zijn Faustsymfonie – ook uit zijn Weimarperiode – bewijst dat hij geobsedeerd was door het thema. Dit zijn twee grandioze sonates, die de laatromantiek afsluiten en inluiden.
Persoonlijke noot - Boris Giltburg
Vergelijkbaar in Amsterdam
Dvořáks Strijkersserenade en Christianne Stotijn zingt Il tramonto
Concertgebouworkest speelt Ravel, Loevendie en Smit
Meesters op de Gitaar: Raphaël Feuillâtre
De twee gezichten van Francis Poulenc
Jaap van Zweden en de Wiener Symphoniker - Beethovens Vijfde
Het Middagconcert op zondag - Lea Desandre en Thomas Dunford
Bruchs Vioolconcert door Arabella Steinbacher en Smetana’s Moldau
Concertgebouworkest - Loevendie, Ravel en Smit
Het Amsterdams Gemengd Koor zingt de Petite messe solennelle
Rameaus laatste en beste opera: Les Borèades