Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Penelope Scott & Lincoln

Penelope Scott is niet voor een gat te vangen. De Amerikaanse wisselt per single moeiteloos tussen emopop, hyperpop, synths en techno. Zij staat in Tolhuistuin Club.

Penelope Scott & Lincoln

Data
do 28 sep19:30 - 22:30
Locatie
Tolhuistuin
IJpromenade 2
1031 KT Amsterdam
toon in Google Maps

Geïnspireerd door muziek op de radio en audio software

Scott leert op 8-jarige leeftijd klassiek piano spelen, maar laat zich na verloop van tijd liever inspireren door muziek op de radio en audio software. Zodoende produceert Scott op de middelbare school haar eerste muziek en plaatst dit op TikTok, waarmee de jonge artiest direct veel views behaalt.

De muziek is gebaseerd op Gen Z malaise, satire en memes, waarin geen nummer hetzelfde is, iets waar Scott bewust voor kiest, want Scott houdt er niet van om in hokjes te denken. Eén ding komt echter wel in elk nummer terug en dat zijn de maatschappij- en sociaalkritische teksten.

Over Lincoln

De uit Cincinnati, Ohio, afkomstige indiezanger en songwriter Lincoln brengt zijn debuutalbum 'Everything Is Wrong (I Surrender Records)' uit, de opvolger van zijn EP 'A Constant State Of Ohio' uit 2017. Het nummer 'Baby Take My Acid' bestaat uit doordrenkte gitaarlijnen die goed contrasteert met de neerslachtige zangtonen van Lincoln en feature Penelope Scott. De twaalf tracks duiken diep in Lincoln's geest en gedachteprocessen en vinden stuk voor stuk inventieve manieren om de zintuigen van de luisteraar te prikkelen met de levendige ambiance.

Penelope Scott & Lincoln

Data
do 28 sep19:30 - 22:30
Locatie
Tolhuistuin
IJpromenade 2
1031 KT Amsterdam
toon in Google Maps