Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Paasconcert - Sieben Letzten Worte van Haydn

Het Hydra Quartet is ook dit jaar weer van de partij bij Vrienden van de Kamermuziek! Tijdens dit Paasconcert kun je genieten van het meesterwerk ‘Sieben letzten Worte’ van Jospeh Haydn, een muzikale vertolking van het lijdensverhaal van Jezus Christus. Laat je meeslepen door de diepgang en emotie van dit muzikale verhaal in de sfeervolle Amstelkerk! Locatie: De Amstelkerk

Paasconcert - Sieben Letzten Worte van Haydn

Data
zo 24 mrt16:00 - 17:30
Locatie
Amstelkerk
Amstelveld 10
1017 JD Amsterdam
toon in Google Maps

Meesterwerk

Het ambitieuze Hydra Quartet heeft verschillende bijzondere projecten op haar naam staan zoals opdrachtcomposities van jonge componisten, multidisciplinaire samenwerkingen met internationale artiesten en talloze optredens in binnen- en buitenland.

Met 'Sieben letzten Worte' (of 'De Zeven Laatste Woorden') laten ze een meesterwerk van Joseph Haydn horen. Het werk is geïnspireerd op de laatste zeven woorden van Jezus Christus aan het kruis, zoals beschreven in het Nieuwe Testament van de Bijbel. De muziek van 'Sieben Letzte Worte' weerspiegelt de diepe emotionele betekenis van de laatste woorden van Christus en neemt de luisteraar mee op een reis van reflectie en spirituele contemplatie. Het werk is een meesterlijke combinatie van dramatiek, schoonheid en diepgang.

'Sieben letzten Worte' is een van de meest gerespecteerde en geliefde composities van Haydn. Het stuk wordt vaak uitgevoerd en blijft mensen ontroeren met haar krachtige expressie en muzikale schoonheid.

Programma

J. Haydn: Sieben letzten Worte

Musici

Hydra String Quartet

Eduardo Paredes - viool

Ephraim Feves - viool

Mark Mulder - altviool

Giorgos Kotsiolis - cello

Paasconcert - Sieben Letzten Worte van Haydn

Data
zo 24 mrt16:00 - 17:30
Locatie
Amstelkerk
Amstelveld 10
1017 JD Amsterdam
toon in Google Maps