Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Orgelconcerten met Pietro Paganini

Deze zomer biedt Museum Ons’ Lieve Heer op Solder een bijzondere muzikale ervaring met organist Pietro Paganini. Het historische orgel moet regelmatig bespeeld worden om in goede conditie te blijven, en niemand minder dan Pietro Paganini zal dit verzorgen. Tijdens reguliere museumbezoektijden speelt Pietro driemaal op het historische orgel spelen. Dit concert is gratis inbegrepen bij je museumticket.

Orgelconcerten met Pietro Paganini

Data
za 27 jul16:00 - 17:00
za 31 aug16:00 - 17:00
Meer data
Locatie
Museum Ons' Lieve Heer op Solder
Oudezijds Voorburgwal 38
1012 GE Amsterdam
Toon in Google Maps

Praktische informatie

De speelmomenten vinden plaats op de volgende zaterdagen: 29 juni, 27 juli en 31 augustus, van 16:00 tot 17:00 uur. Er is geen formeel programma; Pietro bepaalt op basis van eigen inspiratie en bladmuziek een programma. Tijdens Pietro’s orgelspel kunnen bezoekers niet achter het orgel langslopen. Natuurlijk kun je verder wel op alle galerijen van de zolderkerk komen.

Over Pietro Paganini

Pietro Paganini begon op achtjarige leeftijd piano te spelen en studeerde cum laude af in piano (2000) en klavecimbel (2004). In september 2004 vestigde hij zich in Nederland om verder klavecimbel te studeren bij Ton Koopman en Tini Mathot aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. In mei 2009 voltooide hij zijn Master met werken van Dietrich Buxtehude. Hij is een van de weinige organisten die het historische orgel van Museum Ons’ Lieve Heer op Solder mag bespelen.

Pietro heeft opgetreden met dirigenten zoals Ton Koopman, Mike Fentross en Enrico Gatti, en met orkesten zoals het Amsterdam Baroque Orchestra en het Orkest van Vlaanderen. Hij werkte voor gerenommeerde instellingen zoals de Universiteit van Leiden, de Erasmus Universiteit Rotterdam, het Festival Oude Muziek Utrecht en het Rembrandt Festival Leiden. Daarnaast trad hij op in prestigieuze locaties zoals Carnegie Hall in New York, St. Martin-in-the-Fields in Londen en de Cité de la Musique in Parijs.

Data en tijden

zaterdag 27 juli16:00 - 17:00

Orgelconcerten met Pietro Paganini

Data
za 27 jul16:00 - 17:00
za 31 aug16:00 - 17:00
Meer data
Locatie
Museum Ons' Lieve Heer op Solder
Oudezijds Voorburgwal 38
1012 GE Amsterdam
Toon in Google Maps