Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Concerten

Nueva Manteca: ‘Art’

Latin-spektakel als eerbetoon aan de tijdloze jazz van Art Blakey & The Jazz Messengers in het Bimhuis.

Nueva Manteca: ‘Art’

Speeldata
vrijdag 26 mei 2023 om 20:30
Locatie
Bimhuis
Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam

Latin-spektakel als eerbetoon aan de tijdloze jazz 

‘Jazz moet dansbaar zijn en de blues hebben’, zei Art Blakey al. Precies in die geest ontstond het album ART van latin-jazz-sensatie Nueva Manteca. De zeskoppige groep brengt hiermee een ode aan de legendarische drummer Blakey en zijn band The Jazz Messengers.

Nueva Manteca speelt spectaculaire latin-versies van nummers van het album Moanin’ uit 1958, een van de bestverkochte jazzplaten ooit. Daarnaast komen er minder bekende stukken aan bod. ART is tegelijk ook een ode aan de oprichter van Nueva Manteca, Laurens Jan Hartong. Kaarten koop je via deze ticketlink.

Nueva Manteca wordt wereldwijd geroemd en bracht muziek uit op het label Blue Note. Het ensemble kent een lange, rijke geschiedenis en heeft nu weer een nieuwe, frisse internationale bezetting met musici uit Nederland, Venezuela, Duitsland en Uruguay.

Tijdens de belangrijkste podia en festival gooit Nueva Manteca hoge ogen. Van North Sea Jazz tot Puerto Rico, en werkte samen met latin-giganten als Paquito D’Rivera, Michel Camilo, Armando Peraza, Giovanni Hidalgo en Claudio Roditi.

Nueva Manteca: ‘Art’

Speeldata
vrijdag 26 mei 2023 om 20:30
Locatie
Bimhuis
Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam