Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Nieuwe Noten Amsterdam - WARBOEL

Wat gebeurt er als een componist en een jongleur hun krachten bundelen? Dankzij zelfgebouwde instrumenten wordt jongleren muziek, en maak je muziek dóór te jongleren. Met verrassende jongleergrooves en poëtische beelden ontstaat een heel nieuw genre, uniek in Nederland.

Nieuwe Noten Amsterdam - WARBOEL

Data
zo 30 jun15:00 - 16:00
Locatie
Plein Theater
Sajetplein 39
1091 DB Amsterdam
toon in Google Maps

Door de bubbels breken

WARBOEL gaat over verbinding en eenzaamheid. Het is een 35 minuten durende beleving waarin 2 muziekjongleurs, een zangeres én het publiek worden uitgedaagd om verbindingen aan te gaan en bubbels te doorbreken.

Wat WARBOEL uniek maakt zijn de innovatieve instrumenten. Neem bijvoorbeeld de Draadbal, een jongleerinstrument dat letterlijke verbindingen legt tussen spelers en toeschouwers door een draad achter te laten bij elke worp. Met de Oddball, een bal vol sensoren, ontstaan er baslijnen, melodieën en soundscapes door te jongleren. En dan hebben we de Micbal, waarmee stemmen uit het publiek live worden opgenomen, en verweven in een muzikaal tapijt van verhalen.

Zit niet stil

Als publiek zit je niet stil: je gooit ballen naar elkaar en naar de spelers, wordt door jongleren gedirigeerd en verleid om mee te doen, en je open te stellen voor elkaar. Op ritmische wijze verbind je onverwachte woorden tot zinnen, met draden vervlochten, waardoor een samenspel van jongleren, muziek en betekenis ontstaat. Publiek en spelers gaan samen op zoek naar contact met ‘de ander’. Maar ‘de ander’- ben je dat niet zelf?

WARBOEL verleidt mensen mee te doen en zich open te stellen voor elkaar. Een muziekjongleerontmoeting.

Nieuwe Noten Amsterdam

Nieuwe Noten Amsterdam biedt een podium aan hedendaagse kamermuziek. Avontuurlijke en kleinschalige uitvoeringen, nieuwe composities en toonaangevende musici; in Plein Theater krijg je maandelijks de kans op dit unieke concept in intieme sfeer te ervaren. De serie biedt de mogelijkheid te reflecteren op de huidige tijd en vormt zo een laboratiorium voor de klank van vandaag. De curatoren en artistiek leiders van Nieuwe Noten Amsterdam zijn componiste Aspasia Nasopoulou en basklarinettiste Fie Schouten. 

Nieuwe Noten Amsterdam - WARBOEL

Data
zo 30 jun15:00 - 16:00
Locatie
Plein Theater
Sajetplein 39
1091 DB Amsterdam
toon in Google Maps