Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Nieuwe Noten Amsterdam: Hard Rain SoloistEnsemble

Hard Rain SoloistEnsemble, een hedendaagse muziekgroep uit Belfast, presenteert een concert, in Plein Theater, met werken die een deel laten zien van de muziek die tegenwoordig in Ierland wordt gecomponeerd. Met muziek van Gráinne Mulvey, Greg Caffrey, John Buckley, Ann Cleare, Piers Hellawell, Rhona Clarke en Piet Kee.

Nieuwe Noten Amsterdam: Hard Rain SoloistEnsemble

Data
zondag 18 juni 2023 om 15:00
Locatie
Plein Theater
Sajetplein 39
1091DB Amsterdam
toon in Google Maps

Hard Rain SoloistEnsemble

Hard Rain SoloistEnsemble (HRSE) is een hedendaagse muziekgroep uit Belfast die zich toelegt op de uitvoering van moderne en hedendaagse muziek. Het werd opgericht door artistiek directeur Greg Caffrey in 2013 om lokale componisten een stem te geven en hun muziek uit te voeren. HRSE is een ensemble in residentie aan de Queen's University in Belfast en is gevestigd in het Sonic Arts Research Centre QUB, een ultramoderne faciliteit die in 2004 werd geopend door Karlheinze Stockhausen.

Tijdens deze excursie naar Amsterdam, presenteert HRSE een concert met werken die een deel laten zien van de muziek die tegenwoordig in Ierland wordt gecomponeerd. Vrijwel alle werken zijn speciaal voor de spelers van het ensemble geschreven en dus is dit een zeer persoonlijke Hard Rain ‘postkaart’ van Ierse muziek.

 Musici

Aisling Agnew flute

Fie Schouten clarinet

Joanne Quigley McPαrland violin

David McCan cello

Daniel Browell, Sinead Hayes conductor

 Zomerconcerten Nieuwe Noten Amsterdam

Nieuwe Noten Amsterdam biedt een podium aan hedendaagse kamermuziek. Nieuwe composities en toonaangevende musici. De curatoren en artistiek leiders van Nieuwe Noten Amsterdam zijn componiste Aspasia Nasopoulou en basklarinettiste Fie Schouten. Deze zomer worden drie hedendaagse muziekconcerten in Plein Theater gepresenteerd.

Nieuwe Noten Amsterdam: Hard Rain SoloistEnsemble

Data
zondag 18 juni 2023 om 15:00
Locatie
Plein Theater
Sajetplein 39
1091DB Amsterdam
toon in Google Maps