Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Nicolò Ricci

In de serie Reflex van BIMHUIS Productions nodigen zij makers uit om te reflecteren op de wereld en de samenleving. Saxofonist Nicolò Ricci grijpt de uitnodiging aan om een lang gekoesterde droom te laten uitkomen: componeren voor kamerorkest.

Nicolò Ricci

Data
vr 27 sep20:30 - 22:00
Locatie
Bimhuis
Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam
Toon in Google Maps

Gedroomde ontmoeting tussen jazzgroep en klassiek orkest

‘Hier fantaseer ik al jaren over’, zegt hij. ‘Componeren staat voor mij op de eerste plaats, onder invloed van mijn vader, die als hedendaags klassieke componist mij al op jonge leeftijd op de hoogte bracht van zowel de klassieke meesters als de Italiaanse avant-garde.’ Het kamerorkest zal samenwerken met het jazzkwartet van Ricci, waarin de nadruk ligt op improvisatie. ‘Als improvisator zie ik verwantschap tussen het ontwikkelen van een persoonlijke muzikale taal en het componeren’, zegt de saxofonist. ‘Je kiest voortdurend elementen waarmee je je vocabulaire aanvult.’

De uit Italië afkomstige Nicolò Ricci woont sinds 2015 in Amsterdam. Hij speelde regelmatig op het BIMpodium, bijvoorbeeld in de bands Ambergris, Jo Goes Hunting Orchestra en Sun-Mi Hong Quintet. Hij werkte eerder samen met internationale grootheden als Steve Swallow, Jesper Bodilsen en David Binney.

Nicolò Ricci

Data
vr 27 sep20:30 - 22:00
Locatie
Bimhuis
Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam
Toon in Google Maps