Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Nicolas van Poucke - Chopin’s Poetic Genius

De ultieme Chopin in al zijn facetten belicht en gespeeld door de meesterpianist Nicolas van Poucke.

Nicolas van Poucke - Chopin’s Poetic Genius

Data
za 23 dec20:00 - 22:00
Locatie
Waalse kerk
Walenpleintje 159
1012 JZ Amsterdam

Fryderyk Chopin

Fryderyk Chopin, geboren in Polen, was een virtuoos pianist uit de romantiek en geldt als een der grootste toondichters uit de muziekgeschiedenis. Als twintigjarige was hij op een tournee in het buitenland toen de Poolse opstand tegen de Russische bezetters plaatsvond. Hij kon niet meer terug naar zijn geboorteland en vertrok naar Parijs.

De Parijse high societysalons waren een trefpunt voor vele kunstenaars en in de aristocratische kringen waarin Chopin zich bewoog, oogstte hij bewondering. Hij speelde zoals hij sprak: zacht. Chopin had een aversie tegen optreden voor publiek en trad daarom bijna nooit op. Desondanks was hij een levende legende. Chopin was met hart en ziel aan Polen verknocht, maar keerde nooit meer terug. Volgens sommigen is in zijn muziek altijd eenzaamheid en heimwee naar zijn geboorteland te horen.

Chopin’s composities zijn technisch zeer veeleisend. Subtiele nuances, expressieve diepte en klankpoëzie karakteriseren zijn stijl. Nicolas van Poucke heeft een bijzondere affiniteit voor de pianist-componist -toondichters uit vervlogen tijden. “Een ware dichtende musicus”, aldus De Volkskrant over Nicolas.

Op deze winteravond in Amsterdam waan je je zomaar in een knusse Parijse salon.

Nicolas van Poucke - Chopin’s Poetic Genius

Data
za 23 dec20:00 - 22:00
Locatie
Waalse kerk
Walenpleintje 159
1012 JZ Amsterdam