Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Nederlands Philharmonisch Orkest & Daniel Ciobanu Ravel & Gershwin

De jubileumweek wordt afgesloten met het Nederlands Philharmonisch Orkest. Onder leiding van dirigent Stanislav Kochanovsky en pianist Daniel Ciobanu brengen zij naast Gershwins Rhapsody in Blue, de Bolero en het Pianoconcert in G van Maurice Ravel ten gehore, dat ooit in 1932 door Ravel zelf gedirigeerd is in de PHIL.

Nederlands Philharmonisch Orkest & Daniel Ciobanu Ravel & Gershwin

Data
zondag 17 september 2023 om 15:00

Het Nederlands Philharmonisch Orkest brengt met dirigent Stanislav Kochanovsky en pianist Daniel Ciobanu,  de roaring twenties van het vooroorlogse Parijs naar de concertzaal met swingende muziek van Gershwin. Het jazzy Pianoconcert van Ravel en als finale diens Bolero.

Daniel Ciobanu speelt Pianoconcert in GSinds hij het Rubinstein Concours in Tel Aviv won, heeft de Roemeense pianist Daniel Ciobanu naam gemaakt met zijn energieke spel. ‘Een genot van begin tot eind’, aldus de New York Classical Review over zijn debuut in Carnegie Hall. Hij soleert in het Pianoconcert in G van Ravel, een werk waarin de componist zich liet inspireren door de jazz waarmee het vooroorlogse Parijs doordrenkt was, maar ook zijn Baskische achtergrond niet verloochend.

Stanislav Kochanovsky dirigeert de Bolero van RavelNa de pauze nog meer ‘swinging Paris’ in dit concert onder leiding van Stanislav Kochanovsy, die sinds zijn debuut in 2019 een regelmatig terugkerende gast is bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. Gershwin bezocht in 1928 de Franse hoofdstad en legde zijn indrukken vast in zijn An American in Paris. Het concert besluit met de Bolero van Ravel. Muziek van een waanzinnige, aldus een dame bij de première. De componist gaf haar volmondig gelijk, maar dat neemt niet weg dat het zijn beroemdste werk is geworden.

De dresscode voor dit galaconcert is Black Tie

Websites: Nederlands Philharmonisch Orkest | Daniel Ciobanu | Stanislav Kochanovsky

PHIL 150 jaar

Dit concert is onderdeel van PHIL 150 jaar. Bekijk op deze pagina het complete jubileumprogramma.

Nederlands Philharmonisch Orkest & Daniel Ciobanu Ravel & Gershwin

Data
zondag 17 september 2023 om 15:00