Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Nederlands Kamerorkest Vivaldi, Bach, Haydn, Rautavaare en meer

De Russisch-Engelse violist Alina Ibragimova neemt je mee in Vivaldi’s Vier Jaargetijden. Gordan Nikolić leidt het Nederlands Kamerorkest in muziek van Carl Philipp Emanuel Bach, Rebel en Rautavaara.

Nederlands Kamerorkest Vivaldi, Bach, Haydn, Rautavaare en meer

Data
vrijdag 3 november 2023 om 20:00

De vier jaargetijden is veruit het beroemdste werk van Vivaldi. In vier enerverende en voor zijn tijd experimentele vioolconcerten toont hij een heel jaar aan seizoenen in muziek, van de vrolijke lente en de hete zomer tot de onstuimige herfst en de gure winter. Solist is de Russische-Engelse violiste Alina Ibragimova, ooit begonnen als zesjarig wonderkind, tegenwoordig één van de meest gevraagde vioolvirtuozen, ‘betoverend van het begin tot het eind’, aldus The Guardian over haar perfecte spel.

Gordan Nikolić met Les ��léments van RebelMinstens even betoverend is Le Chaos uit het ballet ‘Les Éléments’ van de Franse componist Jean-Féry Rebel. Hij beschrijft de schepping van de wereld waarbij de vier klassieke elementen – aarde, water, vuur en lucht – de hoofdrol spelen. Het meest rebels zijn wel de openingsmaten waarin hij de oerchaos weergeeft met een volkomen atonaal clusterakkoord. Daarmee was Rebel zijn tijd ver vooruit. Nog verder gaat de Finse componist Rautavaara. In zijn Cantus Articus combineert hij opnamen van vogelgeluiden met livemuziek, wat resulteert in verrassend mooi en harmonieus samenspel.

Website: Nederlands Kamerorkest

Nederlands Kamerorkest Vivaldi, Bach, Haydn, Rautavaare en meer

Data
vrijdag 3 november 2023 om 20:00