Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Concerten

Naar Lübeck Pygmalion

De definitieve wording van het fenomeen Johann Sebastian Bach, dat is het verhaal dat schuilt achter zijn recalcitrante reis naar Lübeck waar Dietrich Buxtehude de grote organist en muziekhervormer was. Pygmalion doet ons Bachs verbazing over de rijkdom van de Abendmusiken (muziekavonden in Lübeck) en de fenomenale cantates van Buxtehude herbeleven. En met de cantate Christ lag in Todesbanden laat het Franse gezelschap horen hoe Bach de lessen van zijn grote voorbeeld naar zijn hand zette. Dit concert is te horen in Muziekgebouw aan 't IJ.

Naar Lübeck Pygmalion

Speeldata
zaterdag 8 april 2023 om 20:15
Locatie
Muziekgebouw aan 't IJ
Piet Heinkade 1
1019 BR Amsterdam

De definitieve wording van een fenomeen

Een van de mooiste verhalen uit het leven van Bach gaat vaak over hoe hij het kerkbestuur van Arnstadt op stang joeg met zijn orgelspel, nadat hij veel langer dan zijn verlof toestond in Lübeck was gebleven. Veel belangrijker waren de muzikale indrukken die hij opdeed in Lübeck en tijdens de tweehonderd kilometer lange voettocht erheen. Pygmalion brengt nu de muzikale betekenis in kaart. Leuk om te weten: in 2023-2024 lopen de leden van Pygmalion zelf deze voettocht naar Lübeck. Een moderne pelgrimage als sluitstuk van Pygmalions drie seizoenen durende, driedubbele Bachtrilogie. Kaarten voor deze trilogie koop je hier.

Het eerste concert van Pygmalion in de serie De wegen van Bach kreeg lovende kritieken. Lees er meer over in onze terugblik.

Naar Lübeck Pygmalion

Speeldata
zaterdag 8 april 2023 om 20:15
Locatie
Muziekgebouw aan 't IJ
Piet Heinkade 1
1019 BR Amsterdam