Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Mattias Spee Dutch Classical Talent

De Nederlandse pianist en componist Mattias Spee is gebiologeerd door de nacht. In zijn programma in het kader van Dutch Classical Talent onderzoekt hij de emoties die een mens kan voelen tijdens de verschillende stadia van een slapeloze nacht. Een concert als een reis door de nacht – met eigen werk en stukken van onder meer Chopin, Poulenc en Skrjabin.

Mattias Spee Dutch Classical Talent

Data
woensdag 11 oktober 2023 om 20:00

In de nacht ligt alles onder een vergrootglas. De menselijke beleving barst uit zijn voegen wanneer de maan schijnt en de wereld slaapt. Een slapeloze nacht is als het maken van een reis door de uitersten van alle emoties die een mens kan voelen. Tal van componisten, zoals Chopin, Scriabin en Poulenc, hebben zich laten inspireren door het mysterieuze, ongrijpbare karakter van de nacht. Naar hun voorbeeld heeft nu ook de jonge pianist Mattias Spee een cyclus van composities gemaakt, waarin alle stadia van de slapeloosheid worden doorleefd. Hij zet zijn eigen muziek af tegen de composities die hem hebben geïnspireerd.

Quote jury: “Een eigenzinnig en veelzijdig muzikant, improviseert en componeert. Zowel in zijn spel, zijn voorkomen als in zijn repertoire keuze komt zijn rebelse en activistische inborst tot uiting. Hij laat zich niet vertellen wat hij moet doen, vaart helemaal zijn eigen koers.” 

Website: Mattias Spee

Mattias Spee Dutch Classical Talent

Data
woensdag 11 oktober 2023 om 20:00