Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Concerten

Martin Kohlstedt

In Het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam laat Martin Kohlstedt de klassieke vleugel en de synthesizer met elkaar versmelten. Vanavond brengt hij onder andere stukken van zijn nieuwe album FLUR. Dit album omschrijft hij zelf als het ‘begin van een nieuw tijdperk en een terugkeer naar de basis’.

Martin Kohlstedt

Speeldata
donderdag 6 april 2023 om 20:15
Locatie
Het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam

Martin Kohlstedt

De Duitse componist, toetsenist en producer Martin Kohlstedt vestigde zijn naam met twee met elkaar verbonden albums: Tag (uit 2012) en Nacht (uit 2014). Kohlstedt laat in zijn live-optredens de klassieke vleugel, synthesizers en electronica met elkaar versmelten. Het resultaat is muziek die staat in de neoklassieke traditie van componisten als Nils Frahm en Ólafur Arnalds. Eind 2020 verscheen zijn album FLUR waarop Martin Kohlstedt de dubbelzinnigheid van zijn kunstenaarschap – ratio versus gevoel – ten volle omarmt.

Flur

Op het album Flur probeerde Kohlsted het hier en nu vast te leggen. Alleen, achter zijn piano, thuis. Vrij van invloeden van buitenaf, puur geleid door zijn eigen intuïtie. ‘Er was iets in me dat erop wachtte om naar buiten te komen. Ik dacht dat ik leeg was, maar ik had zo veel in me dat erop wachtte om naar buiten te komen’. De stukken op FLUR zijn daarmee ook niet ‘gecomponeerd’, maar zijn het resultaat van wanneer Martin Kohlstedt juist ‘alles loslaat’. Met dank aan de begunstigers van het Classic Pop Fonds.

Wil je meer weten? Lees verder op de website.

Martin Kohlstedt

Speeldata
donderdag 6 april 2023 om 20:15
Locatie
Het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam