Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Markt Kabaal - Jazz Centraal

Een avond gewijd aan de tijdloze klanken van jazz, waar zowel gevestigd als nieuw talent het podium betreedt. Of je nu een doorgewinterde jazzliefhebber bent of gewoon zin hebt in een avond vol verrassende muzikale ontdekkingen: Jazz Centraal is er voor allemaal.

Markt Kabaal - Jazz Centraal

Locatie
Markt Centraal
Centrale Groothandelsmarkt 186
1051 LJ Amsterdam
toon in Google Maps

ParHasard

ParHasard is een in 2017 opgerichte band uit Amsterdam die genres als r&b, soul, funk, hiphop en jazz combineert om een eigen universum te creëren. Met diepgaande interacties met het publiek delen ze verhalen over zelfreflectie, liefde, seks en drugs, waarbij ze de harde waarheid van het mens-zijn in een gedigitaliseerde wereld verkennen.

De afgelopen 6 jaar heeft ParHasard veel ervaring opgedaan door optredens in verschillende landen, waaronder Duitsland, Hongarije, Frankrijk, Spanje en natuurlijk Nederland. In 2023 maakten ze een grote sprong door 3 voorprogramma's te spelen voor de internationale superster Joss Stone. Na optredens op festivals als Sziget, Eurosonic Noorderslag en Amersfoort Jazz werkt ParHasard nu aan een nieuw album gevuld met hun innerlijke vuur.

Luca Filastro

Luca Filastro begon op 5-jarige leeftijd als autodidactische pianist na het beluisteren van jazzplaten. Na verloop van tijd studeerde hij klassieke muziek en studeerde af op negentienjarige leeftijd. Sindsdien treedt hij wereldwijd professioneel op, zowel als begeleidend muzikant als bandleider (niet alleen als jazzmuzikant). Hij is bekend van vele jazzfestivals en swingdance-evenementen en probeert altijd iets nieuws aan zijn stijl toe te voegen, op zoek naar een kunstvorm zonder labels. Daarom zet zijn muziek een voet in het verleden, een in het heden... en een in de toekomst!

The Hi-Stakes

Originele nummers, met teksten vol ironie en passie, authentiek gespeeld uit een breed scala aan populaire genres van die tijd. Of het nu een lyrische bluesballade is of een explosief nummer uit de oude school van rhythm 'n blues; met andere woorden, hun repertoire (volledig origineel) bestrijkt alles tussen de jazz- en blueswerelden.

Kantine West is open vanaf 18:00 voor heerlijke pizza's en meer. Én kom je tussen 18:00 en 20:00 dan betaal je slechts 5 euro aan de deur!

Markt Centraal is alleen bereikbaar met onze trein, De Markt Centraal Express. Deze vertrekt vanaf de poort van het Food Center Amsterdam aan de Jan van Galenstraat 6. Het treintje rijdt tussen 18.00 en 03.00 uur.

Markt Kabaal - Jazz Centraal

Locatie
Markt Centraal
Centrale Groothandelsmarkt 186
1051 LJ Amsterdam
toon in Google Maps