Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Mark Eliyahu Concert

Mark Eliyahu is componist, een meester op de kamancheh, producer en artiest. Eliyahu zorgt voor boeiende optredens waarbij hij oude instrumenten zoals de kamancheh en de tar samenvoegt met moderne elektronische muziek. Te zien op het toneel van Koninklijk Theater Carré. N.B. De genoemde eindtijd is een indicatie.

Mark Eliyahu Concert

Data
za 8 jun20:00 - 21:30
Locatie
Koninklijk Theater Carré
Amstel 115-125
1018 EM Amsterdam
toon in Google Maps

Mark Eliyahu

Mark Eliyahu smelt Oost en West samen en creëert zo een diepe sonische reis. Dit doet hij door middel van oude instrumenten samen te voegen met moderne elektronische instrumenten. Met zijn liveoptredens reist hij de hele wereld rond. Door zijn combinaties neemt hij het publiek mee op een diepe muzikale reis.

Muzikale jeugd

Mark is de zoon van Piris Eliyahu, een wereldberoemde meester op de tar, componist en musicoloog. Zijn hele leven is hij in aanmerking geweest met muziek. Mark ontwikkelde een sterke band met instrumenten via viool en piano. Hij ontdekte de baglama en reisde naar Griekenland om het instrument te leren. Terwijl hij Turkse muziek leerde van zijn leraar, hoorde hij op een ochtend het geluid van de kamancheh. Op 17-jarige leeftijd reisde hij naar Azerbeidzjan. Nu is hij meester op dit 150 jaar oude instrument.

Mark Eliyahu Concert

Data
za 8 jun20:00 - 21:30
Locatie
Koninklijk Theater Carré
Amstel 115-125
1018 EM Amsterdam
toon in Google Maps