Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

MaDaBa - Basement Sessions

In de ‘basement’ van Het Concertgebouw, de sfeervolle Koorzaal, geniet je van pop, jazz en/of soul door jonge, talentvolle musici. Met vanavond: MaDaBa. Met hun unieke mix van muziek uit het Midden-Oosten en hedendaagse jazz betovert MaDaBa hun publiek. Nawras Altaky, Sjahin During, Tony Roe en Ghaeth Almaghoot brengen hun verschillende achtergronden samen door middel van zang, ud, percussie, piano, electronica, klarinet en duduk.

MaDaBa - Basement Sessions

Data
vr 12 jul19:30 - 20:30
vr 12 jul21:30 - 22:30
Meer data
Locatie
Het Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
toon in Google Maps

MaDaBa

MaDaBa, opgericht in het voorjaar van 2023, bestaat uit getalenteerde artiesten met verschillende achtergronden. Nawras Altaky, een meesterlijke Syrische zanger en ud-speler, Sjahin During, een dynamische percussionist uit Turkije en Nederland, Tony Roe, een expressieve Nederlandse pianist en elektronicakunstenaar, en Ghaeth Almaghoot, een ervaren klarinettist en dudukspeler uit Syrië brengen een unieke mix van Magam uit het Midden-Oosten en hedendaagse jazz.

Traditie en innovatie

Hun originele composities combineren betoverende melodieën, dynamische ritmes en boeiende verhalen. In de levendige improvisatiewereld die daarbij ontstaat, zijn traditie en innovatie naadloos met elkaar verweven. De naam 'MaDaBa' is een eerbetoon aan een oude stad in de Levant genaamd 'De Stad van de Mozaïeken', en weerspiegelt de passie van de groep voor het samenvoegen van verleden en heden. Met hun muziek wil MaDaBa een ontmoetingspunt creëren tussen het Oosten en het Westen willen ze een bijdrage leveren aan het overbruggen van culturele invloeden en het verkennen van nieuwe muzikale horizonten.

Data en tijden

vrijdag 12 juli19:30 - 20:30
vrijdag 12 juli21:30 - 22:30

MaDaBa - Basement Sessions

Data
vr 12 jul19:30 - 20:30
vr 12 jul21:30 - 22:30
Meer data
Locatie
Het Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
toon in Google Maps