Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Luc Ex’ The Philosopher

Nieuwe muziek rond existentiële vragen is de crux van deze groep. ‘Zonder muziek zou het leven een vergissing zijn’ (Friedrich Nietzsche). Luc Ex en Hanne De Backer, Audrey Chen, Marta Warelis en Raphael Vanoli treden op in het Bimhuis.

Luc Ex’ The Philosopher

Data
zo 15 okt20:30 - 22:00
Locatie
Bimhuis
Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam
toon in Google Maps

The Philosopher

Luc Ex, oorspronkelijk bassist in The Ex, brengt al jarenlang eigenzinnige musici van over de hele wereld samen in verschillende bezettingen. Zijn project 'The Philosopher' is een combinatie van bijzondere jonge talenten enerzijds en existentiële vragen anderzijds. Hoe zet je een actuele vraag of statement om in muziek? Hanne De Backer, Audrey Chen, Marta Warelis, Raphael Vanoli en Luc Ex gaan de uitdaging aan. Samen bepalen zijn de klank en kleur van elk muziekstuk. Het arrangeren is een proces waar alle vijf een even groot aandeel in zullen hebben. Het publiek wordt vooraf aan elk stuk ingelicht waar het over gaat. De uitkomst is niet eenduidig en doet vooral ook een beroep op de verbeelding.

‘Een typische Luc Ex-baslijn, zo bondig en gecondenseerd als een haiku-gedicht, en tegelijkertijd vol karakter en weemoed. In de herhaling gaat dit baslijntje al snel werken als de vooraankondiging van groot onheil. Zeker als je Luc Ex tekeer ziet gaan op zijn instrument: dat neigt bijna naar goede moderne dans, zo meeslepend en fysiek ranselt hij de noten uit het hout’ (de Volkskrant).

Luc Ex’ The Philosopher

Data
zo 15 okt20:30 - 22:00
Locatie
Bimhuis
Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam
toon in Google Maps