Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Concerten

Lenny Kuhr

Lenny Kuhr, de Grande Dame van het Nederlandse lied, komt met een nieuw theaterprogramma naar de Kleine Zaal van het Koninklijk Concertgebouw. Tijdens dit programma komen haar vertrouwde, bekende liedjes (zoals De Troubadour) voorbij maar ook liedjes van haar nieuwe album, Lenny Kuhr, dat dit jaar verscheen bij Excelsior Recordings. Een rijk album met elf ijzersterke en gevarieerde liedjes, die zijn ontstaan door de samenwerking met Spinvis en Stef Bos.

Lenny Kuhr

Speeldata
dinsdag 16 mei 2023 om 20:15
Locatie
Het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam

Lenny Kuhr

Sinds Lenny Kuhr in 1969 op 19-jarige leeftijd het Eurovisie Songfestival won met De Troubadour is ze niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekgeschiedenis. Met haar herkenbare stem, haar melodielijnen die ronddraaien als een carrousel en haar gitaar heeft Lenny Kuhr een heel eigen en direct herkenbaar genre geschapen. Luisterliedjes in de beste zin des woords.

Nieuwe album

'Ik voelde me gedragen door de muziek', zegt Kuhr over haar 33ste album. Lenny Kuhr loopt over van de vitaliteit: elf ijzersterke en gevarieerde liedjes, gezongen met de nog steeds spat zuivere stem van La Kuhr, met veel gevoel gearrangeerd door Reyer Zwart en in drie heerlijke weken opgenomen met Frans Hagenaars, de huisproducer van Excelsior. Zo komt aan het begin van 2022 een van de iconen van het Nederlandse lied met zo’n overrompelende plaat dat Lenny Kuhr zomaar weer terug in de spotlights kan belanden. Ook tot haar eigen vrolijke verbazing. 'Ik kan ook poppy zingen, blijkbaar.'

Met dank aan de begunstigers van het Classic Pop Fonds, een Fonds op Naam binnen Het Concertgebouw Fonds.

Lenny Kuhr

Speeldata
dinsdag 16 mei 2023 om 20:15
Locatie
Het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam