Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Leadbeaters

Deze troupe, niet per sé met baarden, maar zeker wel met een trefzekere bravoure en branie, trekt reeds vele jaren door het land. Eerst als gelegenheidsformatie bij speciale gelegenheden, later al snel wekelijks. En inmiddels zijn Leadbeaters niet meer weg te slaan uit de lokale roots, folk en americana muziekscene.

Leadbeaters

Data
za 20 jul20:00 - 21:30
Locatie
Theater de Roode Bioscoop
Haarlemmerplein 7
1013 HP Amsterdam
Toon in Google Maps

Stringband die eigenlijk veels te rock 'n' roll is voor een folky-outfit

Met een folky-punky mixed-grill van Amerikaanse traditionals, old-time, rhythm & blues, bluegrass, cajun en gospel brengt het gezelschap een muzikale obade aan de hopelozen, de klaplopers, de armoedzaaiers, de amokmakers en de buitenbeentjes. In a rowdy fashion.

Fantastisch onvoorspelbaar feest

Dat veroorzaken de Leado’s in beginsel met fiddle, gitaar, mandoline, contrabas en enigzins gecoördineerde samenzang, maar het hart en podium is groot genoeg voor gepassioneerde muzikale broeders en broederinnen. Want bijv. banjo, slide gt, lepels, harp en wasbord horen er ook zeker bij. Er worden er regelmatig gelijkgestemde muzikanten uitgenodigd om mee te picken, plukken en zagen. En zo wordt dus ieder optreden een fantastisch onvoorspelbaar feest, waar kelen worden gespoeld, handen worden geklapt, voeten gestampt en lood wordt geslagen.

Op meerdere festivals stonden ze al. Vorig jaar, Paaspop en Rotterdam Bluegrass. Dit jaar weer op Zwarte Cross en Madnes. In de afgelopen jaren, Lowlands, Welcome To The Village, Parade etc. En vergeet natuurlijk de reguliere clubs als Melkweg, Paradiso, Vera, Tivoli, Paard en Patronaat niet.

Leadbeaters

Data
za 20 jul20:00 - 21:30
Locatie
Theater de Roode Bioscoop
Haarlemmerplein 7
1013 HP Amsterdam
Toon in Google Maps