Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Concerten

Layers of the Earth

Alle fenomenen op en boven de aarde zijn talloze malen verteld, getoond en bezongen, maar hoe vaak brengt iets je tot midden ín onze wonderlijke planeet? Cellist, componist en elektronisch muzikant Maarten Vos en videokunstenaar MAOTIK nemen je met Layers of the Earth mee naar de oerkrachten die onze planeet verhult. Tijdens het audiovisuele concert worden door meeslepende livemuziek en projectie op de pistevloer van Carré de verschillende lagen van de aarde tot leven gebracht, van het aardoppervlak tot in de binnenste kern.

Layers of the Earth

Speeldata
woensdag 19 april 2023 om 19:00
woensdag 19 april 2023 om 21:30
Meer data
Locatie
Koninklijk Theater Carré
Amstel 115-125
1018 EM Amsterdam

Vier aktes

In vier aktes komen diverse fysieke fenomenen als wind, water, aardverschuivingen, magma en magnetisme aan bod. Joep Beving zal de voorstelling voorzien van zijn onnavolgbare pianospel.

Maarten Vos

Maarten Vos is een Nederlandse cellist, componist en producer gevestigd in Berlijn. Tijdens zijn muzikale ontwikkeling verkende Vos naast traditionele klassieke muziek een grote interesse in minimalistische, hedendaagse en experimentele muziek. Hij richt zijn werk op het creëren van modern klassiek, ambient en elektronische muziek, waarbij hij traditionele instrumentatie transformeert in nieuwerwetse geluiden met een verkennende benadering van de cello in combinatie met modulaire synthesizers en andere elektronische instrumenten.

Vos speelde op verschillende plekken in de wereld zoals Le Guess Who?, MUTEK, Sonár, Rewire, Paris Philharmonie, Contact Tokyo, Funkhaus Berlin, Amsterdam Dance Event, Cryptic Glasgow, Lowlands en werkte eerder samen met Maotik aan het project Erratic Weather.

MAOTIK

Mathieu Le Sourd, ook wel bekend als MAOTIK, is een Franse digitale kunstenaar die zich richt op het creëren van meeslepende omgevingen, interactieve installaties, digitale architecturale sculpturen en audiovisuele uitvoeringen die spelen op het snijvlak van kunst, wetenschap en technologie. De afgelopen jaren werd zijn werk gepresenteerd op internationale festivals en instituten over de hele wereld zoals Mutek, Sonar, Oi Futuro in Rio, Art Basel, Frieze London, FIAC Paris, Signal Festival in Praag, het British Film Institute in Londen, Miraikan Science Museum in Tokio, B39 in Seoul en Funkhaus in Berlijn.

Data en tijden
woensdag 19 april19:00
woensdag 19 april21:30

Layers of the Earth

Speeldata
woensdag 19 april 2023 om 19:00
woensdag 19 april 2023 om 21:30
Meer data
Locatie
Koninklijk Theater Carré
Amstel 115-125
1018 EM Amsterdam