Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Lars Danielsson & Chamber Jazz Consort

De Zweedse bassist Lars Danielsson en de 4 strijkers plus basklarinettist van het Chamber Jazz Consort slaan deze zomer de handen ineen. Met z'n 6en spelen ze traditionele swing, lyrische jazz, popachtige thema’s en hier en daar een vleugje klassiek.

Lars Danielsson & Chamber Jazz Consort

Data
ma 1 jul20:00 - 22:20
Locatie
Het Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
Toon in Google Maps

Chamber Jazz Consort

Het Brusselse Chamber Jazz Consort is een uniek project van het muzikantencollectief en -platform Brussels Muzieque. Het Consort wisselt steeds van gedaante. Zowel wat betreft de bezetting, die kan variëren van trio tot groot ensemble, als wat betreft de muziek die ze spelen, die alle genres bestrijkt tussen jazz en klassiek. Vanavond zie en hoor je het Chamber Jazz Consort in de gedaante van 4 strijkers met basklarinet. Ook nodigt het collectief voortdurend musici uit voor bijzondere samenwerkingen. Dit keer is dat bassist Lars Danielsson. Met z'n 6en gaan ze op een onvergetelijke, uiterst afwisselende reis, waarin traditionele swing en avant-garde hand in hand gaan.

Lars Danielsson

Lars Danielsson begon zijn muzikale leven op de cello. Maar tijdens zijn klassieke cellostudie aan het conservatorium van Göteborg kon hij de lokroep van de contrabas niet weerstaan. En met de overstap naar contrabas volgde ook een switch naar de jazz. Inmiddels heeft de Zweedse cellist, bassist, componist en arrangeur een bijna legendarische status, onder meer met zijn eigen kwartet. En eigenlijk er is geen hedendaagse jazzheld met wie Danielsson níet heeft samengewerkt. Vanavond keert hij enigszins terug naar zijn klassieke wortels, met de vier strijkers en basklarinettist van het Chamber Jazz Consort. Verwacht traditionele swing, lyrische jazz, popachtige thema’s en hier en daar een vleugje klassiek!

Lars Danielsson & Chamber Jazz Consort

Data
ma 1 jul20:00 - 22:20
Locatie
Het Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
Toon in Google Maps