Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Concerten

Koorproject Opus zingt werken van Rebecca Dale

Classic FM omschrijft Rebecca Dale als 'one of today's most exciting young composers' en 'a household name in years to come'. In de grote zaal van het Koninklijk Concertgebouw kun je genieten van de première van drie van haar composities, uitgevoerd door het Dale Movie Orchestra, het Opus 11-koor én een internationale cast van solisten.

Koorproject Opus zingt werken van Rebecca Dale

Speeldata
zondag 23 april 2023 om 14:15
Locatie
Het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam

Koorproject Opus

Opus 11 van Koorproject Opus staat volledig in het teken van componist Rebecca Dale. Op het programma staan de Nederlandse premières van Materna Requiem en When Music Sounds. Daarnaast schreef ze speciaal voor Opus een opdrachtcompositie voor koor, orkest en cello: Night Seasons. Beeldend kunstenaar Tryntje Nauta heeft zich laten inspireren door de muziek en een fotoserie gemaakt. De toehoorder zal via de foto's de muziek ook in beeld beleven. Koop je kaarten voor dit concert via deze link.

Componiste Rebecca Dale

De jonge Britse componiste Rebecca Dale schreef geschiedenis doordat ze in 2018 de eerste vrouwelijke componist was die een contract kreeg bij het Universal Music Decca Classics label. Rebecca Dale componeerde voor tientallen klassieke artiesten en ensembles, waaronder de London Mozart Players en de Scottish Festival Orchestra. Haar filmische composities lenen zich bij uitstek voor het witte doek en ze schreef muziek voor diverse films en werkte samen met onder andere 20th Century Fox en Disney. Haar muziek voor de film Crossing the Line werd genomineerd voor de internationale Music & Sound Awards. Speciaal voor deze première is de jonge componiste zelf aanwezig om u als publiek mee te nemen in het verhaal achter haar werk.

Orkest, koor en dirigent

Dirigent Arnaud Oosterbaan, het Opus 11-koor en het Dale Movie Orchestra brengen samen met de solisten de muziek van Rebecca Dale ten gehore. Eerder speelden ze samen al de sterren van de (Wadden)hemel tijdens de Wadopera in september 2021. Nu schitteren ze wederom met een meeslepende cast, waaronder sopranen Channa Malkin en An de Winter en tenor Leon van Liere. Het beroemde Maarschalkerweerdorgel maakt de filmische klanken compleet.

Koorproject Opus zingt werken van Rebecca Dale

Speeldata
zondag 23 april 2023 om 14:15
Locatie
Het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam