Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Klassiek op Zondag: Thalia Cook-Hansen (sopraan) en Alex Wang (piano)

Geniet van je weekend met de gratis zondagochtendconcerten van studenten van het Conservatorium Amsterdam in OBA Oosterdok! Lyrische sopraan Thalia Cook-Hansen en pianist Alex Wang ontmoetten elkaar in Toronto, Canada en begonnen samen op te treden. Nu zijn ze allebei gevestigd in Amsterdam en werken ze aan het voltooien van hun master.

Gratis entree

Klassiek op Zondag: Thalia Cook-Hansen (sopraan) en Alex Wang (piano)

Data
zo 9 jun12:00 - 12:45
Locatie
OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam)
Oosterdokskade 143
1011 DL Amsterdam
toon in Google Maps
Contact
Volg ons

Thalia Cook-Hansen

Thalia zit momenteel in de Dutch National Opera Academy in de studio van Jeanne-Michèle Charbonnet. Deze zomer maakte ze haar debuut in de titelrol van Lucia in Donizetti’s Lucia di Lammermoor op Sicilië, onder leiding van Kamal Khan. Andere recente rollen zijn onder meer Barbarina uit Mozarts Le Nozze di Figaro in het Estates Theater in Praag met dirigent Timothy Long, Mademoiselle Silberklang in Mozarts Der Schauspieldirektor en Erste Dame in Mozarts Die Zauberflöte. Thalia heeft solo- en ensemblewerken uitgevoerd op verschillende locaties in steden in New England, Duitsland, Tsjechië en Oostenrijk.

Alex Wang

Alex Wang is pianist en fervent fitnessliefhebber; de lichamelijkheid van zijn techniek wordt in evenwicht gebracht met introspectieve prestatiemomenten. Alex heeft niet alleen ruime ervaring in het samenwerken met instrumentalisten en zangers, zowel in solo- als koorverband, maar heeft ook een bijzondere affiniteit met het werken met zangers. Meest recent was hij pianist bij Songfest en muziekdirecteur/pianist bij Nóżki Opera. Als solist was hij herhaaldelijk winnaar van eerste prijzen op vele lokale festivals, daarnaast nam hij ook deel aan onder meer de Canadese Chopin Pianowedstrijd en de Canadese Muziekwedstrijd. Hij trad vele malen op met CAST Philharmonic en speelde recitals op het Consulaat Generaal RP in Toronto. Alex is afgestudeerd aan het Bachelor of Music in Piano Performance-programma aan de Manhattan School of Music, waar hij studeerde bij professor Daniel Epstein. Momenteel volgt hij een masteropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij Frank Peters.

Programma

Douglas Moore: The Ballad of Baby Doe: The Silver Aria (Goud is iets moois)

Vincenzo Bellini: I Capuleti e i Montecchi: Eccomi in lieta vesta...Oh! hoeveelheid volte

Sergei Prokofjev: 10 stukken uit Romeo en Julia, Op.75 (selecties)

Matthew Aucoin: Eurydice: Dit is wat het is om van een kunstenaar te houden

Gaetano Donizetti: Lucia di Lammermoor: Regnava nel silenzio… Quando rapito in estasi

Kom op tijd om zeker te zijn van je plaats op de trap naar het OBA Café en geniet ervan!

Gratis entree

Klassiek op Zondag: Thalia Cook-Hansen (sopraan) en Alex Wang (piano)

Data
zo 9 jun12:00 - 12:45
Locatie
OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam)
Oosterdokskade 143
1011 DL Amsterdam
toon in Google Maps
Contact
Volg ons