Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Klapstuk: Klassieke highlights met Jess Gillam en James Baillieu

In een uurtje de highlights uit de klassieke muziek, dat is Klapstuk. Korte stukken, muzikale tapas, een beetje proeven van alles. Tussendoor krijg je uitleg van een host én de musici. Met vanavond de saxofonist Jess Gillam en de pianist James Baillieu. Samen serveren ze muziek die de oren op steeltjes zet. Tijdens deze aflevering van Klapstuk wordt Engels gesproken.

Klapstuk: Klassieke highlights met Jess Gillam en James Baillieu

Data
vr 7 jun20:30 - 21:45
Locatie
Het Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
toon in Google Maps

Hemelbestormers

Dit concert is onderdeel van Hemelbestormers. In Hemelbestormers ontvangen we dé nieuwe generatie aanstormende topmusici, elk met een unieke frisse blik op muziek. Met baanbrekende plannen blazen deze musici op eigen wijze nieuw leven in muziek van eeuwenoud tot hedendaags. Zo schuwen de Hemelbestormers niet om nieuwe wegen in te slaan en verrassende concerten te presenteren. Dit zijn de concerten waarvan je later kunt zeggen, ik was erbij!

Jess Gillam en James Baillieu

Vorig seizoen toerde ze als Rising Star langs de belangrijke Europese zalen, nu verzorgt ze een avond tijdens Klapstuk: saxofonist Jess Gillam is met recht een sensatie te noemen. ‘Niet alleen een van de meest virtuoze instrumentalisten van Engeland, maar ook een onstuimige, inspirerende persoonlijkheid’, zo schreef The Times. Gillam heeft pianist James Baillieu aan haar zijde, een van de toonaangevende zang- en kamermuziekpianisten van zijn generatie, professor aan de Royal Academy of Music in Londen.

Klapstuk

Klapstuk is dé avond om klassieke muziek te ontdekken. Gedurende een uur hoor je korte highlights uit geliefde stukken, met tussendoor uitleg door een host én de musici. Kennis of voorkennis van muziek is niet nodig. Korte stukken, dat betekent een beetje proeven van alles. Muzikale tapas. Klapstuk wordt geserveerd in de fijne en intieme Kleine Zaal van Het Concertgebouw, je zit dus boven op de musici. En na het concert hoef je niet meteen naar huis. De bar is open en bij onze huispianist kun je een verzoeknummer aanvragen, en dat hoeft niet per se klassieke muziek te zijn!

Met dank aan de begunstigers van het Fonds Hemelbestormers en het F.d.B.v.K. Tafjord Fonds.

Klapstuk: Klassieke highlights met Jess Gillam en James Baillieu

Data
vr 7 jun20:30 - 21:45
Locatie
Het Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
toon in Google Maps