Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Keti Koti in ITA

Elk jaar wordt op 1 juli de afschaffing van de slavernij gevierd. Vorig jaar, in 2023, was het 150 jaar geleden dat in 1873 de slavernij in Suriname en het Caraïbisch gebied ten einde is gekomen. Keti Koti, wat ‘verbroken ketenen’ betekent, herinnert ons aan het belang om op een gelijkwaardige manier met elkaar om te gaan. Ook ITA wil met een programma laten zien hoe belangrijk deze dag is. Op zondag 30 juni presenteren we een samengesteld programma tijdens de herdenkingsdag voor het slavernijverleden.

Keti Koti in ITA

Data
zo 30 jun14:30 - 16:35
Locatie
Internationaal Theater Amsterdam (ITA)
Leidseplein 26
1017 PT Amsterdam
Toon in Google Maps

Keti Koti

Op 30 juni staan we niet alleen stil bij de herdenkingsdag voor de afschaffing van slavernij maar ook bij de Onafhankelijkheidsdag van Somalië en Congo. In dit programma gaan we op zoek naar bevrijding van de doorwerkingen van het koloniale verleden en afterlives of slavery. In die tijd zijn verdeel-en-heersmechanismen structureel toegepast om uitbuiting te legitimeren en tegenwerking, protest en opstand te ontmantelen. Zo bleef de macht in handen van een kleine groep mensen.

Hoewel de slavernij is afgeschaft, wordt ons denken, ons lichaam, en daarmee ons dagelijks leven nog beïnvloed door koloniale sporen, herinneringen en gedragingen. Deze onderdrukkende denkconstructies bemoeilijken het samenleven van de verschillende gemeenschappen in ons land en daarom zetten we met dit programma in op samen herdenken, vieren en helen.

De Rotonde

Het programma bestaat uit het ritueel The art and practice of experiencing/Becoming our space door Glenn Helberg en SHEBANG, Performing the Archive: Flying Out van Luku Xam en The Need for Legacy en muziek van Ondrofeni. Na afloop is er een nagesprek met Glenn Helberg en een borrel met DJ in de Rotonde.

Keti Koti in ITA

Data
zo 30 jun14:30 - 16:35
Locatie
Internationaal Theater Amsterdam (ITA)
Leidseplein 26
1017 PT Amsterdam
Toon in Google Maps