Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Kerstconcert Weihnachtsbaum

Vier kerst bij Vrienden van de Kamermuziek! Het gerenommeerde Pianoduo Scholtes & Janssens staat samen met de Griekse cellist Giorgios Korsiolis op het podium tijdens een bijzonder kerstconcert. Laat je onder het genot van een glaasje glühwein betoveren en geniet van een middag vol magie en muzikaliteit met Franz Liszt's kerstachtige Weihnachtsbaum en werken van Bach en Schubert.

Kerstconcert Weihnachtsbaum

Data
zo 17 dec16:00 - 17:30
Locatie
De Duif
Prinsengracht 754
1017 LD Amsterdam
toon in Google Maps

Kerststemming

Het programma omvat onder andere het indrukwekkende werk ‘Weihnachtsbaum’ van Franz Liszt, waarin verschillende kerstthema's op meesterlijke wijze verweven zijn. Ideaal om in de kerststemming te komen! De stukken worden afgewisseld met werken voor solo cello en cello en piano van onder meer Bach en Schubert. 

‘Weihnachtsbaum’ is een betoverende muzikale compositie van Franz Liszt. Het bestaat uit twaalf stukken die elk een specifiek kerstlied of thema vertegenwoordigen. Liszt weeft op meesterlijke wijze bekende kerstliederen in zijn eigen muzikale taal, waardoor een magische en sfeervolle ervaring ontstaat. Dit geliefde werk brengt de vreugde, contemplatie en emotie van Kerstmis tot leven, en toont Liszt's vaardigheid als componist. Bereid je voor op een meeslepende reis vol kerstmagie met "Weihnachtsbaum".

Programma

F. Liszt: selectie uit Weihnachtsbaum

J.S. Bach en F. Schubert: selectie uit cellowerken

Musici

Lestari Scholtes - piano

Gwylim Janssens - piano

Giorgos Korsiolis - cello

Kerstconcert Weihnachtsbaum

Data
zo 17 dec16:00 - 17:30
Locatie
De Duif
Prinsengracht 754
1017 LD Amsterdam
toon in Google Maps