Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Joe Jackson - The Two Rounds Of Racket Tour

Op woensdag 11 september komt de Britse artist Joe Jackson naar Nederland voor een voorstelling in Carré. Muzikant en producer Joe Jackson kondigt zijn The Two Rounds Of Racket Tour aan. De tour volgt na de release van zijn nieuwe album eind 2023 genaamd Mr. Joe Jackson presents: Max Champion in 'What A Racket!' Het album is een herleving van de liedjes van de Engelse Music Hall artiest Max Champion.

Joe Jackson - The Two Rounds Of Racket Tour

Data
wo 11 sep20:00 - 22:30
Locatie
Koninklijk Theater Carré
Amstel 115-125
1018 EM Amsterdam
Toon in Google Maps
Contact

The Two Rounds Of Racket Tour

De The Two Rounds Of Racket Tour belooft feestelijk, bijzonder en anders dan alles wat fans eerder hebben gezien van Joe Jackson.

De show bestaat uit twee delen: een solo set van Joe Jackson met zijn originele liedjes, en een tweede deel gebaseerd op het album What A Racket!

Het tweede deel van de show bestaat uit de eerste uitvoering in meer dan 100 jaar van de liedjes van Max Champion, gespeeld door Joe en een negenkoppige band.

Over Joe Jackson

Op 16-jarige leeftijd speelde Joe zijn eerste betaalde optreden, als pianist in een kroeg naast een lijmfabriek net buiten Portsmouth. Hierna volgde meer kroegoptredens en hij begeleidde een bouzoukispeler in een Grieks restaurant. Op 18-jarige leeftijd won Joe een beurs om Compositie, Piano en Slagwerk te studeren aan de Royal Academy of Music in Londen. In 1978 woonde Joe in Londen en probeerde hij een albumdemo te verkopen samen met zijn eigen band Standby. Die demo vond uiteindelijk zijn weg naar de Amerikaanse producent en talentscout voor A&M Record: David Kershenbaum. Joe werd onmiddellijk getekend en zijn demo Look Sharp werd opnieuw opgenomen in augustus 1978.

De Joe Jackson Band begon regelmatig op te treden en het album werd uitgebracht in januari 1979. Aan het einde van 1980 besloot drummer Houghton te stoppen, en Joe besloot de band te ontbinden en iets nieuws te proberen. Eind jaren 90 bracht Joe enkele van zijn meest uitdagende en eclectische werken uit, waaronder Night Music, Heaven and Hell, en het album dat Joe als zijn beste (en meest ondergewaardeerde) beschouwt: Night and Day II.

In 2003 herenigde Joe de originele Joe Jackson Band voor het album Volume 4 en een tournee. De reünie was initieel bedoeld als een eenmalige gebeurtenis, maar produceerde ook een live album, Afterlife, in 2004. Eind zomer 2024 is Joe weer in Nederland met een 2-delige set. Het eerste deel zal bestaan uit solo-optredens uit zijn catalogus. In het tweede deel zal hij songs uit zijn album "What A Racket" uitvoeren met een 9-koppige band.

Dit concert is een samenwerking van MOJO Concerts en Koninklijk Theater Carré, waarbij MOJO Concerts de producent is en verantwoordelijk is voor de kaartverkoop, en Carré is verantwoordelijk voor de locatie

Joe Jackson - The Two Rounds Of Racket Tour

Data
wo 11 sep20:00 - 22:30
Locatie
Koninklijk Theater Carré
Amstel 115-125
1018 EM Amsterdam
Toon in Google Maps
Contact