Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Jazz Orchestra of the Concertgebouw & Shai Maestro

Shai Maestro, één van de meest getalenteerde jazzpianisten van nu, deelt het podium met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. De ECM pianist heeft zich sinds zijn debuut in 2011 ontwikkeld tot één van de belangrijkste pianisten van zijn generatie. Zijn spel is persoonlijk. Moeiteloos verbindt hij verschillende stijlen, ritmes en harmonieën. Ook als componist, onder andere in het Avishai Cohen trio, toont Maestro zijn signatuur. Hij combineert elementen uit verschillende muziektradities, werkt veel met polyritmische patronen en onregelmatige maatsoorten maar zet bovenal plezier centraal. In combinatie met deze ijzersterke bigband uit de top van Europa belooft dit een avond met muzikaal vuurwerk te worden, begeleid door niemand minder dan bigband-titaan Jim McNeely, onder andere bekend van het Vanguard Jazz Orchestra.

Jazz Orchestra of the Concertgebouw & Shai Maestro

Data
vr 29 sep20:30 - 20:30
Locatie
Tolhuistuin
IJpromenade 2
1031 KT Amsterdam
toon in Google Maps

Absolute top

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw behoort tot de absolute top van big bands in Europa. Naast dat het orkest meer dan eeuw Nederlandse jazz toegankelijk willen maken voor nieuwe generaties, kijkt het graag vooruit en werkt samen met hedendaagse (jazz)musici uit alle windstreken. Het orkest won meerdere Edison Awards, o.a. voor het album Crossroads (2019), en speelde samen met solisten van wereldklasse, waaronder Chick Corea, Christian Scott en Joshua Redman. In 2022 bracht het orkest het album ‘Threnody’ vol composities van Jim McNeely, één van de meest vooruitstrevende componisten binnen de hedendaagse bigband jazz. Volgens de Volkskrant "Een bijzonder mooi bigbandalbum, zoals die helaas nog maar weinig gemaakt worden.".

Big Sounds Amsterdam

Big Sounds geeft ruim baan aan bands en orkesten die letterlijk het hele podium vullen. Dit is de nieuwe bloeitijd voor het grote gebaar in muziek en Big Sounds zit er bovenop, met avontuurlijk grote groepen die de toon zetten voor de toekomst. Zij spelen met lef en gaan de uitdaging aan met nieuwe geluiden en invloeden waarvoor ze iedereen enthousiast willen maken.

Big Sounds is dit jaar verspreid over vijf concertavonden op vijf toplocaties, die voor het eerst zo eensgezind samenwerken: Tolhuistuin, Meervaart, Bimhuis, Conservatorium van Amsterdam en het Concertgebouw. Samen doen we er alles aan om de spelers te laten schitteren en om van Amsterdam de internationale hotspot voor extra grote muziek te maken!

Jazz Orchestra of the Concertgebouw & Shai Maestro

Data
vr 29 sep20:30 - 20:30
Locatie
Tolhuistuin
IJpromenade 2
1031 KT Amsterdam
toon in Google Maps