Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Jason Moran solo

Op 21 april is de Soloperformance van Amerikaanse jazzpiano-visionair te zien in BIMHUIS. Jason Moran is kunstenaar en bovenal meesterverteller.

Jason Moran solo

Data
zo 21 apr20:30 - 22:00
Locatie
Bimhuis
Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam
toon in Google Maps
Contact

Amerikaanse pianomaestro

Het is alweer jaren geleden dat de Amerikaanse pianomaestro in BIMHUIS voor het laatst optrad. Destijds was hij de grote belofte van de nieuwe jazzgeneratie, die oog had voor ontwikkelingen in de hiphop en hedendaagse kunst. Hij ontpopte zich als verhalenverteller van de zwarte Amerikaanse historie met bejubelde multimediaprojecten gewijd aan Thelonious Monk, Fats Waller en, dit jaar, James Reese Europe. Nu is hij terug bij ons voor een intiem solo-optreden.

Jason Moran

Pianist, componist en beeldend kunstenaar Jason Moran is een absolute grootheid in de Amerikaanse jazz sinds hij in één jaar de Downbeat Critics Polls won in de categorieën jazzartiest, pianist en album. Zijn Bandwagon Trio wordt alom gezien als ‘een van de beste jazzgroepen ter wereld’ (The Guardian). Inmiddels heeft hij een indrukwekkende reeks albums opgenomen voor toonaangevende jazzlabels als Blue Note en ECM, zowel onder eigen naam als in samenwerking met grootheden als Archie Shepp, Charles Lloyd, Milford Graves, Paul Motian en sopraan Alicia Hall Moran, zijn levenspartner.

Jason Moran solo

Data
zo 21 apr20:30 - 22:00
Locatie
Bimhuis
Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam
toon in Google Maps
Contact