Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Jane's Addiction

De alternatieve rockband Jane’s Addiction geeft op maandag 1 juli 2024 een concert in de Grote Zaal van Paradiso in Amsterdam. Het is de eerste clubshow van het invloedrijke Amerikaanse viertal op Nederlandse bodem in meer dan 20 jaar tijd; de band gaf in 2003 voor het laatst een concert in Paradiso.

Jane's Addiction

Data
ma 1 jul20:30 - 22:00
Locatie
Paradiso
Weteringschans 6-8
1017 SG Amsterdam
toon in Google Maps
Koop ticketsDit evenement is uitverkocht

1985

Jane’s Addiction werd opgericht in 1985 door zanger Perry Farrell, gitarist Dave Navarro, drummer Stephen Perkins en bassist Eric Avery. De band kwam destijds voort uit de underground muziekscene van Los Angeles en mixt invloeden van punkrock, metal, psychedelische rock en funk. Het viertal bracht in 1987 het livealbum 'Jane's Addiction' uit, opgevolgd door 4 studioalbums.

Alternatieve rock

Jane’s Addiction wordt gezien als een van de belangrijkste aanjagers van de wereldwijde doorbraak van alternatieve rock bij het grote publiek, aan het eind van de jaren tachtig en het begin van de jaren negentig. Zo zei wijlen Foo Fighters-drummer Taylor Hawkins: 'I think it's fair to say that any band under the alternative rock banner or whatever owes a lot to Jane’s Addiction. They unlocked the door that Nirvana and Pearl Jam and everyone else kicked down'.

De vierkoppige formatie is tussen toen en nu een aantal keer uit elkaar gegaan en weer bij elkaar gekomen, met wisselende bezetting. De initiële afscheidstournee van de groep in 1991 genaamd Lollapalooza is door de jaren heen uitgegroeid tot een groot, jaarlijks terugkerend alternatief rockfestival in de Verenigde Staten. Met de terugkeer van oprichter Eric Avery op bas in 2022 is Jane’s Addiction weer terug in hun oorspronkelijke bezetting. Naast het concert in Paradiso is er ook een optreden op Pinkpop bevestigd.

Dit programma is uitverkocht. Meld je aan voor de wachtlijst

Let op: de eindtijd is een indicatie.

Jane's Addiction

Data
ma 1 jul20:30 - 22:00
Locatie
Paradiso
Weteringschans 6-8
1017 SG Amsterdam
toon in Google Maps
Koop ticketsDit evenement is uitverkocht