Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

James Vincent McMorrow - Wide Open, Horses

De Ierse zanger, songwriter, multi-instrumentalist en producer James Vincent McMorrow maakt bekend dat hij samen met zijn special guest Isaac Gracie op 19 juni Carré aandoet met een nieuwe show rond zijn 7e studio album 'Wide Open, Horses' dat op 14 juni uitkomt.

James Vincent McMorrow - Wide Open, Horses

Data
wo 19 jun20:00 - 22:00
Locatie
Koninklijk Theater Carré
Amstel 115-125
1018 EM Amsterdam
toon in Google Maps

Live debuut

In 2023 bracht McMorrow 'Wide Open, Horses' al op een unieke manier tot leven: op het podium. Hij boekte 2 avonden in The National Concert Hall in Dublin, nam een handvol lofi-demo's op, oefende het materiaal een week lang en betrad vervolgens het podium voor het live debuut van zijn nieuwe tracks. Telefoons waren niet toegestaan, maar James nam het op om ‘te zien wat werkte en wat niet werkte’.

'Ik heb het album letterlijk uitgevoerd voordat het werd opgenomen', legt hij uit. 'Het hele punt was om de gebreken bloot te leggen en ook de speciale kleine momenten te benadrukken. Het was een vreemd experiment, maar het werkte prima. Het idee is zo simpel: ‘Schrijf liedjes en voer ze live uit’', aldus McMorrow.

Special guest

Als zoon van een schrijfster en dichteres, is het geen wonder dat Isaac Gracie de mooiste songteksten schrijft. Ervaring als zanger deed hij op in het Ealing Abbey Choir, maar hij kreeg meer bekendheid toen hij in 2018 tekende bij het label EMI en zijn debuutalbum uitbracht. In 2023 keerde hij terug met de melancholische single ‘The Man Who Flew Into Space’, die hij samen met zijn broer schreef.

Luisteraars over heel de wereld

James heeft luisteraars opgeroepen om hun geest en hart te openen sinds zijn opkomst in 2010. Hij verzamelde onderweg meer dan 1 miljard streams in een uitgebreide catalogus. Onder de vele hoogtepunten behaalde 'Higher Love' goud in het Verenigd Koninkrijk en 'ARIA' platina in Australië. Zijn cover van Chris Isaaks 'Wicked Game' was de soundtrack van de trailer van seizoen 6 van HBO's Game of Thrones en genereerde meer dan 129 miljoen Spotify-streams. Tegelijkertijd leende hij zijn stem aan onder meer 'Hype' uit Drake's multiplatina blockbuster Views, 'I'm In Love' uit Kygo's Cloud Nine en 'Run Away' uit dvsn's Morning After. Ondertussen heeft hij tours op meerdere continenten uitverkocht, waarbij hij zelfs tweemaal het wereldberoemde Sydney Opera House heeft bezocht. 

Dit concert is een samenwerking van MOJO Concerts en Koninklijk Theater Carré, waarbij MOJO Concerts de producent is en verantwoordelijk is voor de kaartverkoop, Carré is verantwoordelijk voor de locatie.

Let op: de eindtijd is een indicatie.

James Vincent McMorrow - Wide Open, Horses

Data
wo 19 jun20:00 - 22:00
Locatie
Koninklijk Theater Carré
Amstel 115-125
1018 EM Amsterdam
toon in Google Maps