Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Iris Hond en Jan-Willem Rozenboom - Piano Nights

In de sfeervolle Grote Zaal van Het Concertgebouw Amsterdam brengt Iris Hond werk van onder anderen Einaudi. Jan-Willem Rozenboom, pianist/componist van Guus Meeuwis, is een van de meest getalenteerde klassieke pianisten van Nederland. Hij speelt prachtige werken van Bach en Schubert. Muziek om bij weg te dromen.

Iris Hond en Jan-Willem Rozenboom - Piano Nights

Data
do 15 aug20:00 - 22:20
Locatie
Het Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
Toon in Google Maps

Piano Nights

In Piano Nights staat de piano in de spotlight en hoort het publiek de mooiste pianomuziek van alle tijden. Twee pianisten brengen elk een heel ander repertoire. Bekende en onbekende muziek om bij weg te dromen.

Iris Hond

Deze editie met Iris Hond. Zij is een van de meest geliefde pianisten van dit moment. Ze maakt onder andere televisie en runt een initiatief dat muziek brengt naar plekken waar die normaal niet komt. Zoals een opvang voor daklozen, ziekenhuizen of gevangenissen. De afgelopen jaren had ze veel succes met eigen stukken en met haar vertolkingen van werk van Einaudi.

Jan-Willem Rozenboom

De andere pianist vanavond is Jan-Willem Rozenboom. In het dagelijks leven is hij al 25 jaar pianist, componist en producer van Guus Meeuwis. Samen met hem schreef hij vele hits. Minder bekend is dat Rozenboom een van de meest getalenteerde klassieke pianisten van Nederland is. Dat werd beter bekend toen Rozenboom een zeer goed ontvangen opname van Bachs Goldberg-variaties uitbracht in 2015. Na een succesvolle tour langs de concertzalen met dit meesterwerk wijdde hij zich anderhalf jaar aan Schubert. Wat leidde tot een prachtige opname die in september 2019 uitkwam. Rozenboom wisselt dagelijks tussen zijn twee disciplines, de lichte en de klassieke muziek. Twee werelden die ogenschijnlijk ver uit elkaar liggen maar toch veel met elkaar te maken hebben op het gebied van samenspel, interpretatie, melodie en harmonie.

Iris Hond en Jan-Willem Rozenboom - Piano Nights

Data
do 15 aug20:00 - 22:20
Locatie
Het Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
Toon in Google Maps