Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Instant Composers Pool Kroketten Festijn

Een spectaculaire middag in de Dokzaal met legendes uit de Nederlandse impro-scene. Het ICP Orchestra, de godfathers van de improvisatiemuziek in Amsterdam, spelen nog steeds met Han Bennink aan het roer en doen dit al 56 jaar met toewijding, inventiviteit en lef. Op het programma staan verder nog jonge, sterke muzikanten met een voorliefde voor de ICP-esthetiek en na afloop de befaamde huisgemaakte kroketten van John Pastinaak en Luc Ex.

Instant Composers Pool Kroketten Festijn

Data
zo 29 okt16:00 - 19:00
Locatie
Bimhuis
Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam
toon in Google Maps

Space is the Place

Space is the Place presenteert in samenwerking met het BIMHUIS een spectaculaire middag in de Dokzaal, een verborgen parel in het centrum van Amsterdam.

ICP

De ICP, een van de meest creatieve groepen in de moderne jazz, werd in 1967 in het leven geroepen door drummer Han Bennink & pianist/componist Misha Mengelberg. Hoewel Mengelberg in 2017 overleed, worden zijn composities levend gehouden door een vaste bezetting. Michael Moore saxofoon/klarinet, Ab Baars saxofoon/klarinet, Tobias Delius tenorsax, Joost Buis trombone, Thomas Heberer trompet, Mary Oliver viool/altviool, Guus Janssen piano, Ernst Glerum bas, Han Bennink drums.

Alistair Payne en Sun-Mi Hong

Trompet en drums vormen een ongebruikelijke bezetting. Alistair Payne en Sun-Mi Hong laten het echter volkomen natuurlijk klinken door hun fantasierijke spel. Beide muzikanten zijn groot fan van het ICP-orkest.

Marta Warelis solo

Marta Warelis is een Poolse pianiste, die met haar voorliefde voor improvisatie en experiment voortdurend zoekt naar nieuwe geluiden en invloeden. Haar werk haalt inspiratie uit diverse genres, van cumbia en Angolese dansmuziek tot jazz en westerse klassieke muziek.

Reinier Baas & Joris Roelofs

Basklarinettist Joris Roelofs staat bekend om zijn sublieme techniek en samenwerking met New Yorkse en Nederlandse topmusici. Naast zijn eigen muziekprojecten is Joris voorzitter van de afdeling klarinet (jazz) aan het Conservatorium van Amsterdam en promoveert hij aan de Universiteit van Amsterdam. Reinier Baas (1985) is een gitarist, componist en artiest uit Nederland met een eigenzinnig oeuvre. Vanmiddag vormen deze muzikanten een duo en spelen o.a. stukken van het Instant Composers Pool Orchestra.

Instant Composers Pool Kroketten Festijn

Data
zo 29 okt16:00 - 19:00
Locatie
Bimhuis
Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam
toon in Google Maps