Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

inJazz

Genre overstijgende festivalavond met vier spannende nieuwe bands. Dit concert vindt plaatst in het Bimhuis en is gratis toegankelijk.

Gratis entree

inJazz

Data
wo 26 jun19:30 - 23:10
Locatie
Bimhuis
Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam
toon in Google Maps
Contact

Bands die genres overstijgen

Dit jaar treden maar liefst vier groepen op met ambitieuze jazzmusici uit Nederland. Samen verbreden zij hun horizon en betreden ze nieuw, onontgonnen terrein. Van klassiek tot punk, van Afghaans tot Ethiopisch en van theater tot reclamemuziek: van alles passeert de revue. Op het podium is deze avond ruimte gemaakt voor achtereenvolgens Ponga, het trio Giuseppe Doronzo, Andy Moor & Frank Rosaly, Mark Lotz ���Freshta’ en TELEVIZYON.

Ponga

Altviool, gitaren en percussie, dit is voor Ponga het vertrekpunt voor een ongewone muzikale combinatie. Dit nieuwe trio straalt uit dat alles mogelijk is. Vrije improvisatie vormt de kern, maar ook klassieke muziek maakt deel uit van Ponga’s rijke achtergrond, alles samengebracht met theatrale flair. Altvioliste Yanna Pelser zingt ook in het ensemble. Haar bandgenoten Timon Koomen en Remco Menting speelden eerder op ons podium in het trio Kapok.

Giuseppe Doronzo, Andy Moor & Frank Rosaly

Laat je meevoeren door trance-achtige soundscapes geïnspireerd door oude culturen uit gebieden als Ethiopië, Lesotho en Perzië. Deze groep laat punkenergie samensmelten met ongebruikelijke instrumenten, zoals de Iraanse doedelzak. De leden hebben verschillende achtergronden: Andy Moor komt uit de baanbrekende Nederlandse band The Ex, Frank Rosaly uit de avant-jazz van Chicago en Giuseppe Doronzo uit de hedendaagse jazz en world.

Mark Lotz ‘Freshta’

Met zijn nieuwe groep Freshta eert Mark Lotz de nalatenschap van Freshta Kohistani. Als voorvechter van vrouwenrechten en democratie in Afghanistan werd zij in 2020 op 29-jarige leeftijd vermoord door de Taliban. Ondanks haar tragische lot straalt de muziek vooral hoop uit. Freshta is opgedragen aan vrouwelijke activisten in Azië en Afrika. Het project en het gelijknamige album zijn ontstaan uit een compositieopdracht voor BumaStemra en de VNJJ.

TELEVIZYON

Denk aan tv-reclames uit de jaren tachtig en je zult het geluid van TELEVIZYON herkennen. Of eigenlijk andersom: TELEVIZYON herschept het geluid van reclames in hun muziek om het publiek een gevoel van herkenning te geven. Met zanger en multi-instrumentalist Sanem Kalfa als bandleider en componist neemt TELEVIZYON je mee langs verschillende genres, zoals pop en elektronische muziek, altijd vanuit het perspectief van een improvisator.

Gratis entree

inJazz

Data
wo 26 jun19:30 - 23:10
Locatie
Bimhuis
Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam
toon in Google Maps
Contact