Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

In de stroming - Dekoor Close Harmony

Dekoor Close Harmony is een veelgeprezen studentenkoor uit Utrecht dat ieder jaar in Nederland toert – dit jaar met hun nieuwe theatershow 'In de stroming'.

In de stroming - Dekoor Close Harmony

Data
za 1 jun20:15 - 22:35
Locatie
Het Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
toon in Google Maps

Uitdaging

Bekend van Podium Klassiek, Serious Request en samenwerkingen met onder anderen The Rolling Stones: met hun aanstekelijk enthousiaste optredens is Dekoor Close Harmony voor iedereen het bezoeken waard. Met muziek die alle grenzen opzoekt en zo nu en dan zelfs oversteekt, weet deze groep van 31 studenten uit Utrecht ieder publiek mee te nemen. Onder leiding van dirigent Christoph Mac-Carty en regisseur Marjolein Marzacu gaat Dekoor elke uitdaging aan. In de zomer van 2023 zongen ze zichzelf tot wereldkampioenen in de categorieën jazz én gospel op de World Choir Games in Zuid-Korea. A capella, met pianobegeleiding of begeleid door een jazzcombo – Dekoor Close Harmony zorgt voor een gevarieerd muzikaal programma, gebracht met intimiteit, passie en overgave.

Bewegen als water

Met de World Choir Games in het achterhoofd, en frisse blikken van nieuwe leden, kijkt Dekoor weer naar de toekomst. De leden van het koor zijn stuk voor stuk studenten van een jongere generatie, een gegeven dat ze graag meenemen in hun nieuwe theatershow In de stroming. Het toekomstbeeld van onze wereld lijkt vaak donker gekleurd, zeker voor de jongere generatie. We worden meegevoerd met een stroomversnelling met maatschappelijke uitdagingen: denk aan klimaatverandering, polarisering, woningnood, mentale gezondheid, vergrijzing, inflatie, schulden, pechgeneratie, oorlog. Nieuwsberichten voeden de negatieve spiraal: alles wordt steeds erger. Dekoor schijnt een ander licht op deze generatie. Door middel van grenzen verleggen en nieuwe klanken probeert Dekoor de negatieve stroom te doorbreken. Net als water beweegt het toekomstbeeld altijd. Net als eb en vloed komen en gaan positieve en negatieve levenservaringen. Je mag nog steeds blijven dromen, ook al is er leed op de wereld; er is nog steeds moois te zien om je heen, ook al ervaar je de dagen als zwaar en depressief. Je kunt tegen de stroming in zwemmen of de stroming gebruiken om op een betere weg uit te komen.

In de stroming - Dekoor Close Harmony

Data
za 1 jun20:15 - 22:35
Locatie
Het Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
toon in Google Maps